Alanya'nın 'Yöresel Lezzetleri' geleceğe taşınıyor

Alanya Belediyesi’nin Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında yöresel Alanya yemeklerini tanıtmak ve yaşatmak için düzenlediği Yöresel Yemek Atölyesi yeni katılımcıları ile gerçekleşti.

Alanya'nın 'Yöresel Lezzetleri' geleceğe taşınıyor
Her atölyede 30 kursiyerin katılarak Alanya yerel mutfağından 20-25 çeşit yemeğin yapılışını öğrendiği bu keyifli etkinlik Alanya Hep üniversitesi Gastronomi Bölümü mutfağında devam ediyor. 3 gün süren yöresel yemek atölyesinde katılımcılar, Alanya sofralarının en lezzetli yemeklerini yine Alanyalı bir ev hanımından öğrenerek, uygulamasını yapıyor. Kursta öğretilen başlıca yemekler ise şunlar; bumbar dolması, hülüklü çorba, un çorbası, darı çorbası, laba dolması, bumbar dolması, göleviz yemeği, kabuklu kuru fasulye yemeği, kuru patlıcan yemeği, bal kabağı yemeği, ayva yemeği, ilibada sarması, tavuklu pilav, kıymalı pilav, fasulye piyazı, ülübü piyazı, taratorlu patlıcan, dikenli kabak, bakla pilavı, yoğurtlama, Alanya çöreği, kabak tatlısı, çiğirdik, kaşık helvası, öküz helvası ve S pasta.

YEMEKLERİN TADINA BAKTILAR

Yöresel yemek kursunun son gününde kursiyerler ile beraber yapılan yemeklerin tadımını Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ile Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci yaptı. Hüseyin Değirmenci Alanya Belediyesi’nin Yöresel Yemek Atölyesi’nde kursiyerler ile sohbet ederek Alanya yemekleri hakkında bilgi verdi.

“ALANYA MUTFAĞI ARTIK TANINAN BİR MUFTAK”

Yemek atölyesi hakkında bir açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, amaçlarının Alanya’nın unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerinin tekrar hayat bulması olduğunu belirtti. Bugüne kadar 15 kurs düzenlediklerini belirten Erdoğmuş, “Alanya mutfağı çok kısa bir zamanda ulusal düzeyde de tanınan ve kabul gören bir yöre mutfağı haline geldi.’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 15:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83