Alanya'nın yöresel lezzetlerine tam puan

6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın, “Yöresel Ev Yemekleri” kategorisinde yarışan Alanya Yöresi ve Türkiye Geneli Yöresel Lezzetleri, jüri üyelerinden tam puan aldı.

Alanya'nın yöresel lezzetlerine tam puan
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması, Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Organizasyonun ikinci gününde profesyonellerin yanısıra Alanya yemekleriyle birlikte tüm yöresel lezzetler de yarıştı. Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemekler Kategorisi ve Tüm Yörelerden Lezzetler Kategorisi olarak düzenlenen bu kategori, yörede yaşayan hanımlar arasında düzenlendi.

EV HANIMLARI JÜRİYİ ZORLADI

Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunması hedeflenen Yöresel Ev Yemekleri Kategorisi bugün öğleden sonra yapıldı. Yaklaşık 30 ev hanımının hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri ve tatlı çeşitlerini değerlendiren jüri üyeleri, puan vermekte zorlandı. Organizasyonu muhteşem bulan jüri üyeleri, bazı yemekleri ilk defa tattıklarını belirttiler. Elif Korkmazel’in sunuculuğunu yaptığı yarışmayı izlemeye gelen vatandaşlar, sosyal medyadan da canlı yayın yaptı.

BAZILARININ ÖMRÜ YARIM ASIRDAN FAZLA

Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın en renkli bölümlerinden biri olan Yöresel Ev Yemekleri yarışmasında, 1930’dan beri soframızdan eksik etmediğimiz yöresel lezzetlerimiz de yer aldı. Ev hanımları, anneanne ve babaannelerinden öğrendikleri yemekleri aslına uygun olarak hazırlayıp sundular.

Birbirinden değerli lezzetleri: Gurme Şef Haldun Tüzer, Favori Lezzetler’den Tuncay Tapar, Yemek Loger’ı Betül Altınbaşak, Mezadaki’den Mary Hanım, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Serdar Çapa, Fatma Çelik, Nilüfer Sadullahoğlu ve Emine Çorbacı değerlendirdi.

YEMEK VE TATLI ÇEŞİTLERİ YARIŞTI

Organizasyonun en özel bölümlerinden olan Alanya Yöresel Yemekleri Kategorisi’nde bumbar dolması, köy tavuğu, etli ayva yemeği, ülübü piyazı, patlıcan tarator, bal kabağı yemeği, yoğurtlama, zeytinyağlı yaprak sarması, çiğirdik, kabak tatlısı, un helvası, S pasta ve elmalı kurabiye yarıştı.

Yöresel Yemekler Kategorisi’nde ise Kayseri yağlaması, Antalya balkabağı dolması, Malatya’nın pırçikli köftesi, Karadeniz’in hamsili ekmeği, Karaman Ermenek’in batırığı, Yozgat’ın Arnavut böreği, Erzurum’un glikosu, Isparta’nın nokulu, Malatya’nın çiçekli kayısı tatlısı ve Tokat’ın midye baklavası yarıştı.

Yarışmanın Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemek Kategorisinde: Çiğirdikle 1. Fatma Arıkan, öküz helvasıyla 2. Fatma Türkyılmaz, kabak tatlısıyla 3. Hanım Güngörmüş;

Tüm Yörelerden Lezzetler Kategorisinde ise Pırçikli köfteyle 1. Nuriye Durmaz, balkabağı dolmasıyla 2. Aydanur Yılmaz, glikoyla 3. Filiz Başaran oldu.

YÖRESEL LEZZETLERMİZİ DÜNYAYA TANITTIK

Dereceye giren yarışmacılara ödül ve madalyalarını, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına Başkan Yardımcısı Ali Yenialp takdim etti.

Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması ödül töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Bu organizasyon sayesinde yöresel lezzetlerimiz de dünyaya tanıtıldı, lezzetlerimiz hak ettiği ilgiyi gördü. Belediyemizin kültürel değerlerimizi korumak için yaptığı çalışmalar her zaman devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83