Alanya'nın yöresel ürünleri tanıtıldı

Alanya Belediyesi, Metro Toptancı Market’in Alanya’da düzenlediği Horeca Yöresel Ürünler Festivali’ne katıldı. Festivalde, Alanya Belediyesi’nin yürüttüğü Mutfak Mirası Alanya Projesi, İpek kozasından ürünler, Muz Lifi Projesi ve yöresel ürünler tanıtıldı.

Alanya'nın yöresel ürünleri tanıtıldı
Alanya’nın zengin yöresel mutfak kültürünü, bölgede üretilen gıdaları, Muz Lifi projesi ve ipek kozasından elde edilen eşyaları tanıtmaya devam eden Alanya Belediyesi, Horeca Yöresel Ürünler Festivali’ne bu yıl da katıldı. Bu kapsamda Horeca Yöresel Ürünler Festivali’nde stant açan Belediye, Mutfak Mirası Alanya (Culinary Heritage), bölgemizde yetişen sebze ve meyveleri, muz lifinden ve ipek kozasından yapılan hediyelikleri, süs eşyalarını sergiledi. Belediye standında ayrıca Çiğirdik, Göç Çöreği, S Pasta ve yöresel tatlıların da tanıtımı yapıldı. 

MUTFAK MİRASI ALANYA VE MUZ LİFİ STANDI AÇILDI

Alanya Belediyesi, Metro Market’in düzenlediği Horeca Yöresel Ürünler Festivaline katılarak, Alanya’nın tanıtımına katkı sağlamaya bu yıl da devam etti.

Horeca Yöresel Ürünler Festivali’nde stant açan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Alanya bölgesinde yetişen muz, avokado, kabak, portakal ve çeşitli sebzeleri sergiledi. Belediye standında ayrıca muz lifi ve ipek kozasından yapılan el işleri, süs eşyaları ve hediyelikler tanıtıldı. 

Yöresel mirasların korunmasını da amaçlayan Horeca Festivali’nde davetliler, Alanya Belediyesi’nin standına yoğun ilgi gösterdi. Görevliler, standı ziyaret eden davetlilere lokum ve bisküvinin yanısıra el yapımı tatlılardan da ikram etti. 

Horeca Festivali, Metro Toptancı Market’in gastronomi profesyonelleriyle yerel değerleri buluşturmak, profesyonel müşterilerine çözüm sunmak amacıyla Türkiye çapındaki Metro Mağazaları’nda düzenlediği bir festival.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83