Alanya Sanat Sergisi kapılarını açtı

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından “Sanat Dünyanın Ortak Dilidir” sloganıyla düzenlenen, “3.Alanya Uluslararası Sanat Sergisi” Kültür Merkezi’nde açıldı.

Alanya Sanat Sergisi kapılarını açtı
Açılış törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, yabancı dernekler ve vatandaşlar katıldı.

11 ÜLKEDEN 40 SANATÇI EMEĞİNİ ORTAYA KOYDU

“Sanat Dünyanın Ortak Dilidir”, mesajıyla başlatın ve bu yıl 3.sü düzenlenen sergiye Alanya’da yaşayan 11 ülkeden 40 sanatçı katıldı. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, ülkesi ve dili ne olursa olsun güzel sanatların herhangi bir dalında özgün olarak faaliyet gösteren amatör ve profesyonel sanatçıları bu sergide buluşturdu.

YÜCEL: “HER SANATIN KENDİNE AİT BİR DİLİ VARDIR”

Serginin açılış programında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her sanatın kendine ait bir dili olduğunu söyledi. Başkan Yücel; “Sanatın dili evrenseldir ve ulusları birbirine bağlar. Her sanat dalının kendine ait bir dili vardır. Bir resim, bir fotoğraf ya da bir heykel, insanlığa her zaman bir mesaj verir. Dolayısıyla da sanat insanlar arasında güçlü bir bağ kurulmasına vesile olur. Biz de şehrimizde dünyaya örnek bir hoşgörü kültürü sergiliyoruz. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan uyum içinde hep birlikte yaşıyoruz. Bu birlikteliğimize de bugün sanatla farklı bir boyut kazandırdık. Bugün burada 11 ülken 40 sanatçıyı buluşturan Belediyemizin Yabancılar Meclisi üyelerini tebrik ediyorum.” dedi.

SÖZCÜLERDEN BARIŞ MESAJI

Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardında kürsüye gelen Yabancılar Meclisi Üye ve sözcüleri Alman Ursula Greune, İngiliz Fran Vince ve Rus Luiza Gititashvili de kısa birer konuşma yaparak dünyaya barış mesajları gönderdiler.

BAŞKAN YÜCEL’E KARA KALEM PORTRE HEDİYE EDİLDİ

Sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür eden ressam Halil İbrahim Bulut, Başkan Yücel’e bir de karakalem portre hediye etti.

40 amatör ve profesyonel sanatçının katıldığı Alanya Uluslararası Sanat Sergisi’nde Resim, Fotoğraf, Heykel ve El Sanatlarından oluşan eserler yer alıyor. 17,18,19 Kasım tarihleri arasında açık kalacak sergiye ilgi duyan sanatseverler birbirinden ilginç eserleri görmek için Kültür Merkezi’ni ücretsiz ziyaret edebilirler.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83