Alanya şiire doydu

Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ve Gazipaşa’da düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Konferans Dizisi’nde Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip, gençlere “Şiir ve Medeniyet”i anlattı.

Alanya şiire doydu

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın’nin geçen yıl başlattığı ‘Kaleiçi Edebiyat Günleri’ devam ediyor. Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Alanya ve Gazipaşa’da gerçekleştirildi. Alanya Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi ve Gazipaşa Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

banner111
ŞİİRİ ANLATTI

Şiiri anlatan Recep Garip, edebiyat içerisinde yer alan bu özel sanat dalının değerine ve özelliklerine değindi. Garip, şiiri “ Arınmış ve arındırılmış sözcükler bütünüdür. Fazlalıkları atılmış, göze, kulağa ve gönüle hoş gelen terennümleri fısıldar. Bu fısıldayış, saatin tik takları gibi uyumlu, örgülü, paslanmamış anlamları da taşır. Şiir, insanın duygu ve düşüncelerini kısa ve öz bir şekilde ifade etme sanatıdır” sözleriyle tanımladı.

Garip konferansta özellikle Türk edebiyatına ölümsüz eserler bırakan Yunus Emre, Dadaloğlu, Karacaoğlan gibi halk ozanlarının yanı sıra Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi şairlerin mısralarından örnekler verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 11:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83