Alanya şivesiyle Alanya filmi çekecekler

Türkiye'nin başarılı sinema sanatçıları Alanya'da bir film çekme kararı aldı. Alanya ve çevresini anlatacak olan filmin bir yandan senaryosu yazılırken bir yandan demo çekimleri yapılmaya başlandı.

Televizyon ekranlarının reyting rekortmeni kıran bir çok dizi ve filminde yer alan sanatçılar Alanya'da bir film çekmek için kolları sıvadı. Alanya'ya gelen ekip, Alanya bölgesini anlatan bir film çekme kararı aldı. Çekimleri Alanya'da yapılacak olan filmde hem Alanya'nın doğal ve kültürel güzellikleri yer alacak, hemde Alanya şivesi Türkiye'ye tanıtılacak. Alanya'nın tanıtımı için çok önemli bir proje olan filmin senaryosu yazılmaya başlandı. Ayrıca filmin ilk demo çekimi de dün Kızıl Kule altında yapıldı. 

'Cesur ve Güzel', 'Olur İnşallah' gibi başarılı yapımlarda rol alan Sinema Oyuncusu, sanat yönetmeni Müfit Kayacan ve sinema oyuncusu, senarist Ayhan Rüzgar gibi isimlerin öncülük ettiği ve başrollerinde oynayacağı filmin yönetmeni ise Alanyalı Çağatay Arslan olacak. Cesur ve Güzel filminin kadrosunda da yer alan Alanyalı Arslan, filmde yönetmenlik koltuğuna oturacak. Filmin sürpriz başrol oyuncularından birisi ise Kevki Şiiri'ni seslendirerek tüm Türkiye'de tanınan bir isim olan Hasan Kılınç. 

Türkiye'de bir çok sinema salonunda gösterime girecek olan film için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Hasan Kılınç ve Alanya'nın önde gelen isimlerinin de desteğiyle yazımı devam eden senaryo Türkiye'nin en önemli senaristlerinin desteği ile yazılacak. Senaryonun tamamlanmasının hemen ardından çekimler için start verilecek. Filmin Alanya tarihinde bir ilk olacağını vurgulayan Hasan Kılınç, "Alanya tanıtımı için eşsiz bir fırsat. Yerli turizme büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Alanya şivesini ve kültürünü tüm Türkiye'ye bu film sayesinde tanıtacağız." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83