Alanya'ya gelen öğrenci önce şebit yiyecek

Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri için tanışma yemeği düzenlendi. Yemek olarak ise Esma Abla'da yöresel yemekler tercih edildi.

Alanya'ya gelen öğrenci önce şebit yiyecek

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Mutfak Topluluğu öğrencileri bütün üyelerin bir araya geldiği tanışma yemeğinde buluştular. Yemek yeri olarak Yöresel Alanya Ev Mutfağı-Esma Ablanın Yeri mekanını tercih eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları ağırlıklı öğrenci topluluğu çalışmalarına ilk olarak Alanya Yöresel Yemekleri ‘ni tanıyarak başlamak istediler.

banner111
Alanya HEP Üniversitesi Mutfak Topluluğu Kurucu Başkanı Deren Serbest, “Topluluk olarak yerel mutfaklar ve dünya mutfaklarını tanımayı ve tanıtmayı hedeflemekteyiz. Alanya’nın kültürel mirası olan yöresel yemeklerini yaşatmak için yapılan çalışmaların bilincinde olduğumuz için ilk toplantımızda bu yemekleri tatmak istedik. Daha önce de Noel Pazarı’nda Alanya’nın meyvesi olan avokadoyu kullanarak farklı ve özgün tarifler üretmiştik. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu konularda aktiviteler yapmayı planlamaktayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 09:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83