Alanya yemekleri ödülleri topladı

Alanya Yemek Elçileri grubu, Türkiye Aşçılar Federasyonu, AGEP ve ANFAŞ işbirliği ile gerçekleştirilen “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması”na katıldı. Antalya ANFAŞ Fuar merkezinde 25.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda düzenlenen yemek yarışmasında Alanya’dan Fatma Karagöz 3. olurken Fatma Türkyılmaz 4. oldu.

Alanya yemekleri ödülleri topladı
Mutfak Mirası Alanya sistem çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtımı amacı ile Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulan Alanya Yemek Elçileri grubu ANFAŞ Fuar Merkezinde düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Anadolu Yemekleri” Yarışmasına katıldı.

Alanya,  Afyon, Adana ve Maraş’tan 46 yarışmacı grupları katıldı. Yarışmada ekipler kendi yörelerinin lezzetlerinin sunumlarını yaptılar.

ALANYA YÖRESEL YEMEKLERİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Yarışmaya Alanya Yöresinden Fatma Arıkan; Etli Kuru Patlıcan Yemeği - Çiğirdik, Fatma Türkyılmaz; Öküz Helvası – Köy Tavuğu, Hanım Güngörmüş; Kıymalı Erik Yemeği- Kırtakı, Nuriye Durmaz; Kelle Paça Çorbası - Avakadolu Baklava ve Turunç Reçeli , Filiz Başaran; Kaşık Helvası-Yumurta Dolması - Etki Kuru Bamya Yemeği, Fatma Karagöz; Laba - Kabak Tatlısı, Ayşe Kaptanoğlu, Bumbar-Mercimekli Sarma, Feyze Çelik; ilibada Sarması, Tuba Sulupınar; Balık Taratoru-Kıvrım, Hikmet Şen; Gülüklü Çorba-Kuru Patlıcan Taratoru, Şerife Görücü; Etli Göleviz Yemeği-Etli Kıymalı Pilav, Nur Macit; Soğan Yahnisi-Sütlü Kabak Tatlısı yaparak katıldılar.

ALANYA YEMEKLERİ FARK YARATTI

 Alanya Mutfak Mirasının seçme lezzetlerini yapan Alanyalı hanımlar ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü gıda ekibi, tüm yörelerden farklı bir görsellikle yemek yarışmasında ön plana çıkan Alanya, seçim yapan jüri üyelerini epeyce zorladı.  Jüri başkanlığını Haldun Tuzel’in yaptığı yarışmada Fatma Karagöz 3. olurken Fatma Türkyılmaz 4. oldu.           

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK      

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “ Alanya’ya ait yöresel lezzetlerimizin gastronomi sektöründe önemli bir yer tutması hedefi ile başladığımız gastronomi yolculuğumuz,  Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in destekleri ile her geçen ilerlemektedir. Bugün burada Alanya’dan tek yürek halinde katılım sağladık. Sevgili hanımlar ile fuarda farklı bir görsellik ve lezzet vaat ettik ve bunu başarmış olmaktan dolayı ekip olarak çok memnun olduk. Gastronomi alanında Alanya Belediyesi çatısı altında yapacağımız çok güzel projelerimiz olacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 16:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83