Alanya'nın ilk ve tek Kitap Fuarı başlıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 1. Kitap Fuarı’nı düzenleyerek bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Alanya'nın ilk ve tek Kitap Fuarı başlıyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) dev bir organizasyona hazırlanıyor. “Okuyan Bir Toplum, Okuyan Bir Üniversite… Sen De Oku!” sloganıyla startı verilen ALKÜ 1. Kitap Fuarı kapsamında yerel ve ulusal alanda tanınmış yazarlar Alanya’ya geliyor. Alanya’da ilk olma özelliği taşıyan ALKÜ 1. Kitap Fuarı, 22-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi ve ALKÜ Kestel Yerleşkesi’nde düzenlenecek etkinlikler, ilk günden itibaren konferans ve imza günleri programlarıyla devam edecek. ALKÜ 1. Kitap Fuarı’nın açılışı ise 22 Ekim Pazar günü saat 11.00 olarak belirlendi. Konuyla ilgili olarak Alanya’da yaşayan tüm vatandaşları fuara davet eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Alanya’mızda ilk kez düzenlenen; değerli yazarlarımızın söyleşi ve imza günleri ile taçlanacak olan fuarımızda sevgili öğrencilerimizi ve halkımızı görmekten büyük onur duyarım” dedi.

“ALANYA’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Alanya’da ALKÜ olarak bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Büyük ve geniş kapsamlı bir Kitap Fuarına hazırlanıyoruz. Artık hazırlıklarda sona geldik. Üniversite olarak büyük bir heyecan içindeyiz. Bu heyecanımıza öğrencilerimiz, personelimiz ve vatandaşlarımızın da ortak olmasını istiyoruz. Bunun için Pazar günü herkesi Alanya Kültür Merkezi’ne bekliyoruz. Fuarımızda, Prof. Dr. K. Nevzat Tarhan, Talha Uğurluel, Yusuf Kaplan, Abdurrahman Dilipak, Mirza Tazegül, Sema Maraşlı, Nigün Ilgaz gibi 25 civarında yazar ve tarihçi bizlerle birlikte olacaklar. Ayrıca bize bu anlamlı fuarı gerçekleştirmemizde ciddi destekler veren Alanya Kaymakamlığımıza, Antalya Büyükşehir Alanya Koordinatörlüğüne, Alanya Belediyesine, ALTSO’ya, Eğitim Bir Sen’e ve Alanya İşler Akademi Kitabevi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

ALKÜ 1. KİTAP FUARI’NA KİMLER KATILIYOR

Prof. Dr. K. Nevzat Tarhan, Talha Uğurluel, Yusuf Kaplan, Abdurrahman Dilipak, Mirza Tazegül, Sema Maraşlı, Nigün Ilgaz, Toprak Işık, Aşkın Güngör, Prof. Dr. Tuğrul İnal, Hüsnan Şeker, Asuman Portakal, Kunter Kurt, Ebru Demirhan, Ali Haydar Aksal, Adil Akkoyunlu, Dursun Ali Taşçı, Sinan Yağmur, İbrahim İpbüker, Vedat Yazıcı, Muhsin Salman, Arsalan Bayır, Engin Anak, Nil Banu Engindeniz ve Kudret Ayşe Yılmaz gibi yazarlar ALKÜ 1. Kitap Fuarı’na katılmak için Alanya’ya geliyor.

Fuara 30 civarında yayınevi de katılarak kitap sergisi açacaklar. ALKÜ 1. Kitap Fuarı’nın detayları ise www.alanya.edu.tr adresinden paylaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83