'Altın Kepçe' için hazırlıklar başladı

Her yıl Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, Akdeniz bölgesinin en büyük ve en kapsamlı yemek yarışması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

'Altın Kepçe' için hazırlıklar başladı
6. Alanya Belediyesi & Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması bu yıl 27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Alanya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin ve Dünya’nın farklı bölgelerinden gelen öğrenciler, usta şefler ve mutfağa gönül vermiş ev hanımlarının katılımlarıyla başlayacak yarışmada yaklaşık 500 yarışmacıyı dünyaca ünlü şeflerin yanı sıra Türkiye’nin tanınan simaları jüri olarak değerlendirecek. 80 kişilik bir Juri ekibi 3 gün boyunca yarışma tabaklarını değerlendirmek için çalışacaklar.

AVAKODA KATEGORİSİ EKLENDİ

Yarışma bu sene önemli bir değişikliğe de ev sahipliği yapacak. Alanya Belediyesinin Türkiye de bir ilki gerçekleştirdiği Culinary Heritage Alanya sistemi ile mutfak mirasına sahip çıkma hedefi ile yarışmaya yeni bir kategori eklendi. Mutfak Mirası Alanya kategorisi ile Alanya’da yetiştirilen ürünler ve özellikle avokado kullanılarak yapılan yemekler yarışacaklar. Türkiye’nin avakodo üretiminin %70’inin Alanya’dan sağlanması gerçeği ile Alanya Avakadosuna ilgi çekmek amacı ile bu kategoride Alanya Avakadosu kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

ELİF KORKMAZEL VE ÜNLÜ ŞEFLER KATILACAK

Televizyon program sunucusu ve köşe yazarı Usta Şef Elif Korkmazel’in güzel sunumu eşliğinde gerçekleşecek yarışmanın farklı bölgelerden gelen yarışmacılar, ünlü şeflerden şovlar ve workshoplar ile hem eğitici hem eğlenceli bir şekilde geçmesi planlanıyor.

Ünlü Şef Fikret Özdemir’in jüri başkanlığı yapacağı yarışmada ulusal ve uluslararası platformda kariyer yapmış usta şefler jüri üyeliği yapacaklar.

YARIŞMALAR 3 GÜN SÜRECEK

Yarışmaya tüm Alanya halkını davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Uluslararası gastronomi duayenlerinin, ünlü şeflerin, milli takım şeflerinin katılacağı, ulusal ve uluslararası basının izlenimlerini ve görüntülerini aktaracağı bu önemli etkinlik 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 11.00 de yapılacak açılış seremonisi ile başlayacak. 3 gün boyunca saat 09.00 ile 18.00 arası Alanya Belediyesi Kültür Merkezinde devam eden yarışmalara halkımızın katılımını bekliyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83