'Antalya Piyazı' resmen tescillendi

Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın geleneksel lezzetlerinden tahinli “Piyaz” için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını açıkladı.

'Antalya Piyazı' resmen tescillendi
ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın geleneksel lezzetlerinden tahinli “Piyaz” için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını açıkladı. “Antalya Piyazı”nın Mahreç İşareti’nin 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu 29.12.2017 tarihinde tescil edildiğini belirten Çetin, “Odamız 2016 yılından itibaren kentimizin önemli yöresel ürünlerini koruma altına almak ve bu ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla bir dizi çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların bir parçası olarak da belirlediğimiz bazı ürünler için coğrafi işaret tescillerinin alınması yönünde çalışmalar başlattık. Antalya binlerce yıla ulaşan tarihi ile çok sayıda değere sahiptir. Bu değerleri sonraki nesillere iletmek sorumluluğumuz bulunuyor. Coğrafi işaretler bu korumayı sağlamak adına son derece değerli araçlardır. Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu bilinçle, uzmanlar ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda uygun gördüğümüz ürünlerimize coğrafi tescil almak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Çetin, “Antalya’da üretilen, Antalya ile özdeşleşmiş, Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin aradığı, talep ettiği yöresel ürünlerimize hem yurtiçinde hem de yurtdışı pazarlarda hak ettiği üne kavuşturabilmek ve bölgemize katma değer sağlamak öncelikli amacımızdır.” 

Coğrafi İşaret Katma Değer oluşturuyor 

Coğrafi işaret potansiyeli olan yöresel ürünlerin korunarak, doğru şekilde tanıtılmasının ciddi bir ekonomik katma değer de barındırdığını vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, “AB'de coğrafi işaretli ürünlerin ticaretinden yaklaşık 55 milyar avroluk bir katma değer yaratılmaktadır. Ülkemizde de bu anlamda son derece önemli bir potansiyel bulunmaktadır. Bu potansiyeli kamu-özel sektör-sivil toplum işbirliği ile hep birlikte hayata geçirmeliyiz.” diye konuştu. 

Davut Çetin, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Antalya Turunç Kabuğu Reçeli, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli ve Antalya Serpme Böreği gibi kentin lezzetleri için coğrafi işaret tescillerinin alınması yönünde de çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 16:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83