AŞT'DEN KAPALI GİŞE REKORU

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan’da sahnelediği “Sır” adlı çocuk oyunuyla 2015-2016 sezonunu kapattı. Sezon boyunca dördü çocuk ve gençlik olmak üzere sekiz oyun sahneleyen AŞT; oyunlarının neredeyse tamamını kapalı gişe oynayarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

AŞT'DEN KAPALI GİŞE REKORU

 2015-2016 tiyatro sezonunu 15 Ekim’de “Tarla Kuşuydu Juliet”  oyunu ile açan AŞT, başarılar ve alkışlarla dolu bir sezonun daha sonuna geldi. Sezon boyunca dört yetişkin, dört çocuk ve gençlik oyunu olmak üzere toplam 8 oyunla perdelerini açan AŞT’ye Antalyalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Oyunların tamamı kapalı gişe oynandı.

banner111
YURT DIŞINDA TEMSİL

25 kişilik oyuncu kadrosu ile kendi sahnesinde düzenli gösterimlerine devam eden AŞT, bir yandan da ilçe, bölge, yurt içi ve yurt dışı turneleri gerçekleştirerek oyunlarını binlerce seyirciye ulaştırdı. Dünyanın pek çok ülkesindeki tiyatro festivallerinden gelen davetleri de değerlendiren Antalya Şehir Tiyatrosu, “Kurnaz” ile İtalya’da, “Geç Kalanlar”, “Oyun Oyun İçinde” ve “Değiştirilmiş Çocuk” ile Almanya’da sahne aldı. AŞT’nin 2015-2016’daki son oyunu ise 23 Nisan’da ücretsiz sahnelediği “Sır”  oldu. 

YENİ SEZON HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Sezon boyunca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sanatsal anlamda son derece kaliteli ve dikkat çekici işlere imza attıklarını söyleyen Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, en büyük başarılarının ise şehir tiyatrosu kimliğine kavuşarak 33 yıllık hayallerini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Bu başarının arkasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kültür ve sanata verdiği sonsuz desteğin bulunduğunu vurgulayan Özgür, 2016-2017 sezonu için provalara şimdiden başladıklarını, yepyeni ve sıra dışı oyunlarla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlandıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83