ATSO Vakfı“Proje Destek ve Teşvik Ödülü” veriyor

Antalya’nın marka değerine katkı yapacak kültür-sanat projeleri ödüllendirilecek.

ATSO Vakfı“Proje Destek ve Teşvik Ödülü” veriyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki ATSO Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Antalya’nın marka değerine katkıda bulunacak, kültür ve sanat alanındaki araştırma ve projelere “Proje Destek ve Teşvik Ödülü” verileceğini açıkladı.

ATSO Eğitim Kültür Araştırma Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın kültür ve sanat alanında zenginleşmesine ve tanıtılmasına katkı sağlayacak kültür ve sanat projelerinin artmasını teşvik etmek istediklerini belirterek, “Amacımız Antalya’nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında dinamik bir unsur olan eğitim, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları desteklemek. ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödül Komisyonu tarafından değerlendirilecek projelere 15 bin liraya kadar destek vereceğiz” dedi.

Ödül için Antalya nüfusuna kayıtlı ya da Antalya’da yaşan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başvurabileceğini belirten Davut Çetin, “Antalya’nın kültür ve sanat alanında zenginleşmesine ve tanıtılmasına katkı sağlayacak kitap, belgesel ve kısa film, araştırmalar, resim, müzik, tiyatro, seramik, minyatür, sinema gibi projeler başvurabilir. Ödüle başvurmak isteyenlerin,‘Proje Destek ve Teşvik Ödülü’ Başvuru Yönergesi’nde belirtilen esaslara göre hazırlanmış dosyalarını 3 Temmuz 2017 Pazartesi gününden itibaren, 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar ATSO Vakfı Antalya Kültür Sanat’a elden veya posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Başvurular ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödül Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 8 Eylül 2017 Cuma günü ilan edilecektir. Hangi projenin hangi miktarda destekleneceği Komisyon’un tasarrufunda olmakla birlikte destek üst sınırı 15 bin TL’dir.”
Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Antalya nüfus idaresine kayıtlı ya da Antalya’da yaşıyor olması gerektiğini belirten Davut Çetin, projenin başka herhangi bir resmi ve özel kuruluştan burs ya da sponsorluk atı altında destek almıyor şartı olduğunu söyledi.

Antalya Kültür Sanat

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın iki yıl önce kent merkezindeki eski hizmet binasını Antalya Kültür Sanat Merkezi olarak kente kazandırdığını hatırlatan Davut Çetin, “ATSO Vakfı bünyesindeki Antalya Kültür Sanat açıldığı 2015 Eylül ayından bu yana Antalyalıları Picasso, Andy Warhol, Ara Güler, CecilBeaton gibi dünyaca ünlü sanatçıların paha biçilmez eserleriyle buluşturdu. Kentimize gelen yabancı misafirlerimiz için de bir çekim merkezi oldu. Eğitim faaliyetleriyle binlerce öğrencimiz sanat eğitimi aldı. ATSO Vakfı’nı kurarken ve Antalya kültür Sanat’ı inşa ederken, en önemli mesajlarımızdan biri Antalya’nın sadece deniz ve güneşten ibaret olmadığını ortaya koymaktı. Antalya artık, doğası, iklimi, misafirperverliği ve eşsiz denizinin yanı sıra, kültür ve sanat faaliyetleri ile de adından söz ettiriyor. Bu nedenle gururluyuz. ‘ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödülü’ de bu vizyon çerçevesinde ortaya koyduğumuz bir çalışmadır” diye konuştu.

Sanatseverlere davet

Antalya Kültür Sanat’ta halen Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan seçilmiş 47 eserin yer aldığı “İmparatorluktan Portreler” ile Likya bölgesinde yapılan ilk dönem incelemelerine ışık tutan “Eşsiz Bir Tanıklığı Keşfederken: ErnstKrickl’ın Likya Günlüğü, 1892” sergilerinin devam ettiğini belirten ATSO Vakfı Başkanı Davut Çetin, “Tüm sanatseverleri Antalya Kültür Sanat’a bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83