BELEDİYE MUTFAK MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR

Unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin yaşatılması için Alanya Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı Yöresel Yemek Atölyesi, ilk kez Alanya Hep Üniversitesi’nin (AHEP) Uygulama Mutfağında gerçekleştirildi.

BELEDİYE MUTFAK MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR

 Yöresel Yemek Atölyesi ismiyle başlatılan kurslara, Alanyalı hanımların yanı sıra beyler de ilgi göstermeye başladı. 30 kursiyerin katıldığı son kursta, zaman zaman renkli görüntüler de yaşandı. Kursa kızıyla birlikte katılan 62 yaşındaki Emine Erdem, şimdiye kadar düzenlenen tüm kursların en yetişkin öğrencisi unvanını aldı.

banner111




ALANYA SOFRASININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ ÖĞRETİLDİ

4 gün süren kursta katılımcılar, Alanya sofralarının en lezzetli yemeklerini yine Alanyalı bir ev hanımından öğrenerek, uygulamasını yaptı. Kursta öğretilen başlıca yemekler ise bumbar dolması, Hülüklü Çorba,Un Çorbası,Darı Çorbası, Laba Dolması Başta Olmak Üzere, , Bumbar Dolması, Göleviz Yemeği , Kabuklu Kuru Fasulye Yemeği, Kuru Patlıcan Yemeği, Bal Kabağı Yemeği, Ayva Yemeği, İlibada Sarması, Tavuklu Pilav, Kıymalı Pilav, Fasulye Piyazı, Ülübü Piyazı, Taratorlu Patlıcan, Dikenli Kabak, Yoğurtlama, Alanya Çöreği, Kırtakı, Kak, Kabak Tatlısı, Çiğirdik, Kaşık Helvası, Öküz Helvası ve  S Pasta dan oluştu.




 “YÖRESEL YEMEKLERİMİZİN TEKRAR HAYAT BULMASINI İSTİYORUZ”

Yemek kurslarıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Alanya’nın unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerinin tekrar hayat bulmasını istediklerini ifade etti. Erdoğmuş, “Şimdiye kadar toplam 5 kurs düzenledik. 150 kursiyere bu yemekleri öğrettik. Ücretsiz olan kurslarımız periyodik aralıklarla devam edecek. Ev hanımlarından, yerleşik yabancılardan ve beylerden ilgi gören  kurslarımız son derece keyifli geçmekte ve yeni dostluklara vesile olmaktadır” dedi.



Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 13:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83