Belediye tiyatrosu Alanya sınırlarını aştı

Alanya Belediye Tiyatrosu, Adana ve Ankara’da uluslararası çapta düzenlenen iki tiyatro festivaline katıldı.

Belediye tiyatrosu Alanya sınırlarını aştı
Alanya Belediye Tiyatrosu, her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Alanya Belediye Tiyatro ekibi, önce Adana’da düzenlenen 4. Şehir Tiyatroları Buluşması’na ardından da Ankara’ya geçerek 3. Uluslararası Kukla Festivali’ne katıldı.

ADANA SEYİRCİSİNDEN DERYA GÜLÜ’NE TAM NOT

Adana’da geleneksel hale gelen 4. Şehir Tiyatroları Buluşması’na “Derya Gülü” adlı oyunla katılan Alanya Belediye Tiyatrosu, salonu dolduran seyircilerden tam not aldı ve finalde ayakta alkışlandı. Oyun sonunda konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş; “Artık kardeş tiyatromuz gibi gördüğümüz Alanya Belediye Tiyatrosu’nun bu oyunu da diğer oyunlar gibi nitelikli bir yapım olmuş. Festivalimize katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.” Diyerek ekibe hatıra plaketi sundu.

BELEDİYE TİYATROSU KUKLA TİYATROSU OLMAYAN TEK EKİP OLARAK KATILDI

Adana’dan sonra hiç durmadan Ankara’ya geçen Alanya Belediye Tiyatro ekibi Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin de katıldığı 3. Uluslararası Kukla Festivali’nde “Festivale destek olan ekip” başlığıyla temsil verdi. Alanya Belediye Tiyatrosu sadece Kukla Tiyatroları’nın katıldığı bu festivalin, Kukla Tiyatrosu olmayan tek ekibi olmasına rağmen beğeniyle izlendi ve seyircilerden büyük alkış aldı.

Festival koordinatörleri Haluk Yüce ve Marina Yüce, oyundan sonra Alanya Belediyesi ve tiyatro ekibine festivale katıldığı ve destek verdiği için teşekkür plaketi sundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83