Çocuk yazarlardan fantastik bir roman

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından düzenlenen Yazarlık Kursu’ndan macera yüklü bir roman çıktı. 9 çocuk yazar tarafından hazırlanan “Ege ile Ece Zamanda Yolculuk” isimli roman, okuyucularını hem maceraya sürüklüyor hem de duygusal anlar yaşatıyor.

Çocuk yazarlardan fantastik bir roman
“Ege ile Ece” Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanla öğrencilere ve vatandaşlara tanıtıldı. Tanıtım törenine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

ÇOCUKLARLA YAZARLIK KURSUNUN SONUNDA FANTASTİK BİR ROMAN: EGE İLE ECE

Kitap hakkında bilgi veren Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz, “ 2016-2017 tiyatro sezonunda yaşları 12-13 arası değişen 9 kız öğrenciye verilen yazarlık kursunun sonunda çocuklar, her bir bölümünü kendilerinin yazdığı bir roman yayınladılar. “Ege ile Ece Zaman Makinesiyle Yolculuk” çocuklardan, çocuklar için yazılmış fantastik bir roman. Kitabın her bir bölümünde yetimhanede yaşayan, anne ve babalarını bulmak için zaman makinesiyle bir yerden başka bir yere yolculuk yapan Ege ile Ece adlı iki kardeşin öyküsü yer alıyor.  Son derece macera yüklü bu romanı okurken heyecandan nefesiniz kesilecek ve yer yer gözyaşlarınızı tutamayacaksınız” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ER, “BELEDİYENİN DÜZENLEDİĞİ BU TÜR ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ”

Tanıtım programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği bu tür faaliyetler ve tiyatro etkinliklerinin çocukların ufkunun gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Er, “9 öğrencimizi de tebrik ediyorum. Okumayı hepimizin önemsemesi gerekiyor, okusak yazarız” dedi.
BAŞKAN YARDIMCIS ALİ YENİALP, “EGE İLE ECE ALANYA BELEDİYESİ'NİN 10. KİTABI”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına törene katılan Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Ege ile Ece”nin yayıncı kuruluş unvanıyla Alanya Belediyesi’nin bastırdığı 10. Kitap olduğunu belirtti. Geçen yıl düzenlenen Yazarlık Kursu sonunda  “Bir Kelebeğin Günlüğü” isimli kitabı yayınladıklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Yenialp, yine bu yıl yapılan çalışmayla çocukların çok güzel bir roman ortaya koyduğunu söyledi.

Alanya Belediyesi’nin eğitim alanındaki hizmetleriyle ilgili de hatırlatmalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder” sözünü hatırlatarak eğimin önemine dikkat çekti.
Tanıtım etkinliğinin ardından, 9 çocuk yazar kitaplarını kendi okullarındaki arkadaşları için imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83