DÜNYA RESSAMLARI ALANYA’DA BULUŞUYOR

Alanya Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Erol Kılıç, “I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması” adlı etkinlikle Ulusal ve Uluslararası sanatçıları Alanya’da buluşturuyor.

DÜNYA RESSAMLARI ALANYA’DA BULUŞUYOR

 Alanya Belediyesi sanata ve sanatçıya önem vermeye devam ediyor. Alanya’da ilk kez düzenlenecek olan I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması etkinliğiyle yurtiçinden 30 yurtdışından 30 olmak üzere toplam 60 profesyonel sanatçı, 10 gün boyunca Alanya’da sanatlarını sergileyecek.  Küratörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Erol Kılıç ve Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun üstlendiği organizasyon, 10-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik açılışı Pazartesi saat 10.00’da Oba Göl mevkiinde bulunan Grand Kaptan Otel’de gerçekleştirilecek.

banner111

PLASTİK SANAT ALANINDA ESERLER ÜRETİLECEK

Alanya’da ilk kez düzenlenecek olan I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması etkinliği kapsamında, sanatçılar plastik sanat alanında üretimlerde bulunacak ve sonuçta ortaya çıkan sanat eserleri öncelikle Alanya’da sergi aracılığı ile sanatsever izleyici ile buluşturulacak.

Üretilen eserler daha sonra Akdeniz Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi sergi salonunda da sergilenerek, üniversite öğrencileri ile de buluşması sağlanacak. Bu önemli organizasyonda katılımcı sanatçıların çalışmaları ve bireysel sunumları ile zenginleşecek olan bu sanat çalışması ve sergi çerçevesinde özelde Alanya’nın genelde Türkiye’nin tarihi, turistik ve kültürel değerleri geniş bir kitleye sanatsal üretim aracılığıyla duyurulabilmesi hedefleniyor.

51 ÜLKEDEN KATILIMCI BEKLENİYOR

Alanya’da düzenlenecek olan I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması etkinliğine Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, İrlanda, İsviçre, Lüksemburg, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Moldova, Polonya, Romanya, Slovakya, Ukrayna, Rusya, Danimarka, Estonya, Finlandiya,  İsveç, Letonya, Norveç, Litvanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Karadağ, Makedonya, Portekiz, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan, Azerbaycan, Özbekistan, Çeçenistan, Gürcistan, Dağıstan, Kazakistan, Kosova, Mısır, Sudan, Fas, Cezayir, Yemen, Tunus Ürdün, Kuveyt gibi ülkelerden profesyonel sanatçıların katılması bekleniyor.

SANAT HALKLA BULUŞACAK

Katılımcı sanatçılar Alanya’nın doğal, tarihi ve kültürel dokusuyla ilgili sanatsal çalışmalar gerçekleştirecekler.

Özellikle Alanya’nın coğrafi, tarihi ve kültürel mekânlarının sanatçılar için bulunmaz bir ilham kaynağı olması bekleniyor. Profesyonel sanatçılar, halka açık alanlarda çalışarak gerek turist gerekse bölge insanının doğrudan sanata temasını sağlayacak. 10 gün sürecek olan bu sanat kampında üretilen sanat eserleri karma bir sergi olarak halkın genel beğenisine sunulacak.



Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 11:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83