Dünyanın en iyi şef ve solistleri geliyor

Antalya’da bu yıl 18.'si düzenlenen, Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1 Kasım’da başlıyor.

Dünyanın en iyi şef ve solistleri geliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok müzisyeni müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yıldızlar geçidi yaşanacak festivalde bu yıl, dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy’un yanı sıra, Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Cemil Yener Gökbudak, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Festivalin Sanat Yönetmenliği görevini Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor.

1 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, ‘Piyano Flamenko’ dendiğinde dünyada akla gelen ilk isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl festivalde verdiği konserle Antalyalı müzikseverleri kendine hayran bırakan, özel gösterisi ‘Sounds from Spain’ (İspanya’dan Sesler) ile İspanyol Flamenko Piyanisti Manolo Carrasco, Liszt’in dev eseri Faust Senfonisi’ni piyanoya uyarlayarak müzik dünyasında ayrı bir yer edinen ve 12 adet Türk-Osmanlı Rapsodisi bestesi bulunan Stéphane Blet, Her yıl ‘Kamuran Gündemir Anısına’ düzenlenen resitallerde yer alan genç Türk piyanisti Cem Esen ve yine Türkiye’nin en yetenekli genç piyanistlerinden Cemil Yener Gökbudak, Uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüller ile yeteneğini taçlandıran dünyaca ünlü Türk piyanist Emre Elivar, Müzik otoriteleri tarafından “neslin en ilginç caz müzisyenlerinden biri” olarak gösterilen İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos,Türkiye’nin en yetenekli Çellistlerinden Çağ Erçağ ve en yetenekli Gitar virtüözlerinden Nurkan Renda, Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva” Luz Casal, Dünyaca ünlü Türk piyano solistleri Güher & Süher Pekinel gibi klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok yıldız isim 18.Uluslararası Antalya Müzik Festivali’nde yer alacak.

Müziğin kalbi “Sanat Şehri” Antalya’da atacak

Sanat Yönetmenliğini Şef Gürer Aykal’ın üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatacak.

Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin orkestrası olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleriyle kurulan ‘Akdeniz Filarmoni Orkestrası’, Antalya Kültür Merkezi’nde birbirinden ünlü solistlere eşlik edecek ve dünyaca ünlü orkestra şefi Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy tarafından yönetilecek.

Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek olan, muhteşem müzik festivali 1 Kasım’ da Manolo Carrasco konseri ile başlayacak.

4 Kasım’da Gürer Aykal’ın yöneteceği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte dünyaca ünlü piyanist ve besteci Stéphane Blet konseri ile devam edecek olan festivalde, 8 Kasım’da her yıl geleneksel olarak “Kamuran Gündemir Anısına” düzenlenen resitalde genç piyanist Cem Esen, 10 Kasım’da Gürer Aykal’ın yöneteceği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Cumhuriyet bestecilerinden Ulvi Cemal Erkin’in eserlerinin çalınacağı konserde piyanist Emre Elivar, 15 Kasım’da Türkiye’nin ‘Genç Yetenekleri’nin izleyicisiyle buluştuğu resitalde Cemil Yener Gökbudak, 17 Kasım’da Flamenko Caz türünde Ariadna Castellanos, 22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar), 26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ Luz Casal, 29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurt içinden gerek yurt dışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği, Güher & Süher Pekinel Piyano İkilisi’nin vereceği konserler ile son bulacak. 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, gerçekleşecek tüm etkinlikler boyunca 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 10:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83