Düşler Günlüğü fotoğraf sergisi açılıyor

Muratpaşa Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ailelerinin 15 özel çocuk için kurduğu "Düşler Günlüğü" projesinin fotoğraf sergisi açılıyor.

Düşler Günlüğü fotoğraf sergisi açılıyor
Arda Çermik, Talha Uranlı, Nazlı Öztürk, Azra Erçin, Çağatay Topuz, Serdar Konca, Uygar Yıldız, Kaan Dülgeroğlu, Defne Aydın, Ecehan Ögüt, Mert Yaraşır, Hülya Kalkan, Yasin Çınar, Berranur Tat ve Zeynep Tuzlalı.Türkiye'de sayıları on binlerle ifade edilen özel çocuklardan sadece 15’i. Muratpaşa Belediyesi ve AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ortak yürüttüğü "Düşler Günlüğü" projesi için aileleri çocuklarının bir yeteneğinden yola çıkarak onların geleceklerine ilişkin bir düş kurdu. Aileler kurdukları o düşü birer mektupla anlattı.
O mektuplarda, aynı zamanda çölyak hastası olan Nazlı Öztürk, bir glütensiz kafenin hem pasta ustası hem patronu, Kaan Dülgeroğlu ünlü bir piyanist, Azra Erçin başarılı bir yüzücü, Berranur Tat ve Defne Aydın dünyaca ünlü birer jimnastikçi, en çok şarkı söylemeyi seven Ecehan Ögüt pop yıldızı, Talha Uranlı bir tiyatrocu oldu.

Genç fotoğrafçılar

Mektuplarda anlatılan hayali gerçekleştirmek için özel çocukların sarf ettiği çabayı ise Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünden öğrenciler fotoğrafladı. Ümit Erdem, Mahmut Emin Söylemez, Fadime Aygün, İbrahim Barun, Batuhan Öztürk, Bilgesu Aydın, Aslı Demir, Eren Aytüre ve Selman Kaya, o anları ölümsüzleştirmek için mutfakta, kitapevinde kısaca çocuklar nerede olmak istiyorsa orada deklanşörün başına geçti ve o anı ölümsüzleştirdi.

Belediye fuayesinde

Özel çocukların ve ailelerinin hayallerine ortak olmayı ve o hayalleri gün yüzüne çıkartmayı amaçlayan projede çocukların kendilerine değil, neleri, nasıl başardıklarına odaklanan Düşler Günlüğü’nün o anlardan oluşan fotoğraf sergisi Muratpaşa Belediyesi fuayesinde açılacak. 25 Mayıs Perşembe saat 14.00 açılacak serginin ev sahipliğini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar yapacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83