Fesitvale özel Selçuklu Sultanı Kıyafetleri

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde Anadolu Türk tarihine adını yazdıran Selçuklu Sultanlarının giysileri ve Selçuklu motiflerinden oluşan bir sergi açılacak.

Fesitvale özel Selçuklu Sultanı Kıyafetleri
Bu yıl 25, 26, 27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 18.Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin teması “Selçuklu Dönemi” olarak belirlendi. Bu kapsamda Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Selçuklu Dönemini yansıtan sergiler hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Milli Eğitim Bakanlığı Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Selçuklu Temalı Giysiler Sergisi” 25 Haziran Pazartesi rıhtımda Zincirli Heykel ’in yer aldığı meydana kurulan otağ çadırında sergilenecek.

SERGİ, 20 FARKLI KIYAFETTEN OLUŞAN ÖZEL BİR SELÇUKLU KOLEKSİYONU

Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 20 farklı giysiden oluşan koleksiyonda Sahip Ata Türbesi, Konya Darüşşifası, Kubadabad Sarayı Çini desenleri, Sırçalı Medrese, Mevlana Müzesi’ndeki tezhip desenleri, Selçuklu Yıldızı, Eşrefoğlu Camii tavan süslemeleri ve Taç Kapı’dan alınan desenler, geleneksel el sanatları kullanılarak işlenmiş ve yeniden tasarlanmıştır. Alaaddin Keykubat, Gıyaseddin Keyhüsrev, İzzettin Keykavus, Çift Başlı Kartallı Elbise, Kubadabad Sarayı Çini Desenli Elbise, Çift Yılan Başlı Keçe Elbise yeralıyor. Selçuklu döneminde kadın ve erkeklerin giydiği kıyafetlerden oluşan koleksiyonda bulunan elbiseler festival süresinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bununla birlikte Ortaçağ Anadolu Sikkeleri sergisi, geleneksel el sanatları (Telkâri, Çini, Tezhip, Ebru, Cam Üfleme, Sedef İşleri, Hüsnühat, Minyatür, Doğal Taş İşleme, Seramik), fotoğraf sergileri, İpek Kozası Çiçek, Muz Lifi eserlerinin de yeraldığı 9 farklı sergi daha festival alanında ziyaret edilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 10:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83