FESTİVAL YÖRESEL MUTFAK ŞÖLENİNE DÖNECEK

Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalinde bir ilk yaşanacak. Alanya’nın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri görücüye çıkacak. Festivalin ikinci günü olan 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 19.00’da İskele Şelale meydanında düzenlenecek olan ‘’ Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması’’için başvuru süresi devam ediyor.

FESTİVAL YÖRESEL MUTFAK ŞÖLENİNE DÖNECEK

 Alanya Yöresel Yemekleri ve Alanya Tatlıları olarak 2 grup yapılacak olan Yöresel Yemek Yarışmasının sunuculuğunu Tv Programcısı ve Yemek Yazarı Elif KORKMAZEL’in yapacağı yarışmada Türkiye’nin ünlü şefleri ve AHEP Üniversitesi Gastronomi bölüm başkanı jüri olarak yer alacak.

banner111
Yarışmaya katılmak isteyen maharetli eller başvurularını Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne şahsen yaparak yarışma şartnamesini alabilir.Para ödüllü yarşma Uluslararası gastronomi sektöründen executive chef ler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yine etkinlik alanında derece girenler açıklanacaktır.
Zengin Alanya Yöresel Yemeklerini yeni nesillere aktarmak ve tüm dünyaya tanıtmak amacı ve ‘’Mutfak Mirası Alanya ‘’ sistemi çatısı altında yapılacak yarışma Alanya halkı tarafından çok ciddi bir şekilde desteklenmekte ve Alanya Kültür ve Sanat Festivalinin önemli etkinliklerinden biri olarak yer almaktadır.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ‘’ Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemek Yarışması'na hem yarışmacı olarak hem de seyirci olarak 29 mayıs 2016 tarihinde İskele Şelale önünde beraber olmaya davet ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 12:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83