FESTİVALİN TEMASI BELLİ OLDU

Akdeniz’in turizm başkenti Alanya’da, yıllardır Mayıs ayının son haftasında düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, bu yıl 28- 30 Mayıs 2016 tarihleri arasında 16.yaşını kutluyor.

FESTİVALİN TEMASI BELLİ OLDU

Alanya Belediyesi, 28, 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali hazırlıklarını sürdürüyor.

banner111
FESTİVAL’İN ANA TEMASI: YEREL MİMARİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ 

Her yıl Alanya’ya özgü bir temanın ele alındığı Festival’de bu yıl,“Alanya’nın yerel mimarisi ve mutfak kültürü” işlenecek. Tarihi evlerin restorasyonunu yaparak süreklilik ödülü alan Alanya Belediyesi, Alanya’nın tarihi evleri ve yöreye özgü yemeklerin, festival süresince çeşitli etkinliklerle tanıtımını yapacak.İskele rıhtım bölgesinde restorasyonu yapılmış evlerin fotoğrafları ve Alanya yemeklerinin fotoğraflarının bulunduğu bir alan hazırlanarak festivale katılan misafirlere gösterimi yapılacak. Aynı zamanda festival programında yöresel yemek yarışması da düzenlenecek.

YÖRÜK GÖÇÜ İLE KORTEJ BAŞLAYACAK

16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden hareket edecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Mehter takımı, protokol, kardeş şehir heyetleri,davetliler, animasyon grupları da korteje eşlik edecek. İskele Şelale önünde yapılacak açılış konuşmasının ardından gösteriler ve sergi stantları açılacak.  

İSKELE’DE STANTLAR AÇILACAK

Her yıl olduğu gibi ziyaretçilerine oldukça zengin bir içerik sunacak olan 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde,  bu yıl da yöresel yemeklere ve sanatla uğraşan kişilerin ve kurumların kültür sanat çalışmalarına stantlarda yer verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83