Folklör ekibine Başkan Türel yardım eli uzattı

Muğla’da 6-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Halk Oyunları Bölge Şampiyonası’na maddi imkansızlıklar nedeniyle katılamayan Döşemealtı Alyazma Folklor Spor Kulübüne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yardım elini uzattı. Türel, kulübün tüm ihtiyaçlarını karşılayarak destek oldu.

Folklör ekibine Başkan Türel yardım eli uzattı
Antalya birincisi olmalarına rağmen maddi imkansızlık nedeniyle Muğla’da düzenlenecek Halk Oyunları Bölge Şampiyonası’na katılamayacak olan Döşemealtı Alyazma Folklor Spor Kulübüne Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Folklor ekibi Muğla’da 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek bölge şampiyonasına Başkan Türel sayesinde katılabilecek. Türel, folklor ekibinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

"Başkanımız için 1'inci olacağız"

Kulübün kurulduğu 2003 yılından beri şampiyonluklar elde ettiklerini belirten Döşemealtı Alyazma Spor Kulübü Başkanı Şenol Berber, "Kulübümüzün yaklaşık 20’ye yakın il birinciliği, 11 bölge birinciliği, 1 Türkiye birinciliği, 1 de Türkiye üçüncülüğü var. Bu yıl Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği yarışmada gençler düzensiz dal kategorisinde birinci olduk. Bölge şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Fakat, bizim kulübümüzün 300 TL gibi komik bir bütçesi var. Bu şartlar altında Muğla’da yapılacak bölge şampiyonasına katılmamız imkansız. Bölge şampiyonasına gitmemiz için Döşemealtı’nda bazı kurumlardan destek istedik. Bize destek vereceklerini söylediler. Son haftaya kadar da bekledik her hangi bir destek alamadık. Konu Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletilmiş. Menderes Başkanımızın bize destek olacağı bildirildi. Destek haberi geldiğinde çocuklarla bir aradaydık. Sevinçten havalara uçtular. Başkanımızın bizden tek bir isteği var. Muğla’da yapılacak olan şampiyonada birinciliğe konsantre olmamızı ve başka hiç bir şey düşünmememizi istiyor. Muğla’ya birinci olmak için gideceğiz. Antalya’ya kupayı getirirsek kupanın gideceği tek adres Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olacak. Kupayı Başkanımıza hediye etmek istiyoruz" dedi.
Berber, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an çok yoğun duygular içindeyim. Çünkü bize son üç gün kalana kadar destek sözleri verenler bizleri yüz üstü bıraktı. Tam umudumuzu kaybetmişken başkanımız bizi tekrar umutlandırdı, destek elini uzattı. Biz bu işleri sıfır destekle yapıyoruz. Ben halk eğitimden aldığım maaşımla bu sistemi götürmeye çalışıyorum. Ama bu çocukların yardıma desteğe ihtiyaçları var. Bu gençler Döşemealtı’nın evlatları. Çocuklarımız yetersiz imkanlara rağmen çalışmalara katılıyor. Çünkü biz burada Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Olumlu destekler beklerken ilgisizlik görüyoruz. Çalışma ortamı olarak kapalı Pazar yerleri, okul bahçelerini kullanıyoruz. Çocuklarımıza eşofman yaptıramıyoruz kendi imkanları ile pazardan aldıkları eşofmanlarla uyumlu bir takım yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar sıfır destekle geldik. İlk kez Menderes Başkanımız sayesinde hiçbir olumsuzluğu düşünmeden Muğla’daki yarışmaya gidip geleceğiz. Kendisine desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83