Halk Eğitimden kabak eğitimi

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor etkinliğinin ilki 23/05/2019 tarihinde saat 10:00’da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Halk Eğitimden kabak eğitimi
 Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” Projesi kapsamında Alanya’nın tanınmış Kabak Sanatçısı Mustafa Açıkalın Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerine Kabak İşlemeciliği hakkında sunum yaptı. 
Yaklaşık 40 senedir bu sanatı icra eden Kabak Sanatçısı Mustafa Açıkalın; su kabağının kullanım alanları ve Kabak Süsleme sanatının tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Turizm şehri olan Alanya’mızın sembolü olan su kabağı abajurlarının yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından çok beğenildiğini söyledi.  
Kabak Sanatçısı su kabağının çekirdekten itibaren üretiminden sanat eseri olana kadarki sürecini uygulamalı olarak kursiyerlere anlatıp kursiyerlerin sorularını yanıtladı. Etkinlik katılımcılar tarafından çok beğenildi. 
Projenin ilk etkinliğini Alanya’mızın sembolü olan Su Kabağı İşlemeciliği ile başlatan Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü daha farklı ustalar ve sanatçılar ile kursiyerlerini buluşturmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83