Heykel sempozyumu sona erdi

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen, “13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sona erdi. 1 Kasım’da Belediye arkasındaki sempozyum alından başlayan ve 7 ülkeden 9 sanatçının katıldığı sempozyumda heykeltıraşların yaptığı ahşap heykeller beğeni topladı.

Heykel sempozyumu sona erdi

 Sempozyum alanında düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Fatma Akyürek, Heykel Bölümü Hocası Yard. Doç. Ayla Aksungur, Belediye Meclis Üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, birim amirleri, heykeltıraşlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

banner111
AKYÜREK, “UMARIM UZUN YILLAR BU HEYECANI YAŞAMAYA DEVAM EDERİZ”
13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Fatma Akyürek, “Öncelikle bu sempozyumu 13 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Alanya Belediyesi’ni kutluyorum. Ülkemizde istikrarla bu şekilde sürdürülen etkinliklerin sayısı üzgünüm çok az. Umarım Uzun yıllar bu heyecanı yaşamaya devam ederiz” dedi.

Artık Alanya’da yavaş yavaş çağdaş bir sanat müzesi açmak için çalışmalara başlanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Fatma Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanatın insan yaşamına kattığı güzelliğin farkında olan yerel yönetim anlayışının yerleştiği Alanya’da, bütün ekibi kutlamamız gerekiyor. Bu güzel yapıtları ilçeye kazandıran sanatçılara şükranlarımızı sunuyorum”


YÜCEL,“HEM ÇAĞDAŞ SANATI ÖĞRETİYORUZ HEM DE ALANYAMIZA HEYKEL KAZANDIYORUZ”
Törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 13 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürülen heykel sempozyumunun Alanya ile özdeşleştiğini söyledi.
Yücel, “Bu süreçte şehrimize hem sanatla ilgili bilgiler, hem de nitelikli çağdaş sanat eserleri kazandırıyoruz. 13 yıldır bu etkinliği başarıyla gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat, bir ülkenin en önemli gelişmişlik göstergesidir. Heykel sanatı da bizim önemsediğimiz bir sanat dalı. Heykel Sempozyumunun kalitesini yükselterek 13 yıldır devam etmesi, Alanya halkının sanata olan ilgisini ve verdiği değeri ortaya koymaktadır. Alanya’nın sanatla özdeşleşmesini ve büyük bir açık hava müzesi haline gelmesini istiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Yücel, sempozyuma desteklerinden dolayı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümüne, ayrıca sponsorlar ALTSO’ya, ALTİD’e, Hancı Pastanelerine, Güler Kerestecilik’e ve emek veren herkese teşekkürlerini sundu.

TANRISEVEN, “SEMPOZYUMA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’nun kapanış töreninde kürsüye gelen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de sempozyumun başarısına dikkat çeken bir konuşma yaptı. Tanrıseven, Alanya Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve sempozyuma destek veren herkese teşekkür etti.

MİNİK HEYKETRAŞLAR DA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Alanya Uluslararası Heykel Sempozyumu’nun geleneksel atölye çalışmalarına katılan öğrencilerde törende ödüllerini aldı. 1 günlük atölye çalışmasına katılan 20 öğrenci, yaptığı heykelleri sempozyum alanında sergiledi. 

127 SANAT ESERİ KAZANDIRDIRILDI
Alanya Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen sempozyumlarla Alanya’ya 127 sanat eseri kazandırıldı.
Bu yıl taş oymacılığı yerine ahşap oymacılığı yapılan sempozyumda, sanatçılar seçici jüri tarafından belirlenen sanat eserlerini, ahşap üzerine yonttular. Ortaya çıkan erserler, Alanya’da hazırlanmakta olan heykel parkına, park tamamlandığında ise Sempozyum Komitesi ve Alanya Belediyesi tarafından belirlenen alanlara yerleştirilecek.

7 ÜLKE KATILDI
Sempozyuma, Türkiye, Bulgaristan, Güney Kore, Kostarika, Meksika, Rusya ve Ermenistan’dan 9 heykeltraş katıldı. 13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’nda sanatçılar, jüri üyelerinin belirlediği eserleri tasarladı.
Sempozyuma Türkiye’den Oğuzhan Güdek ve Serdar Kaynak, Bulgaristan’dan Hermann Gschaider ve Petre Petrov, Güney Kore’den Ho-Youngim, Kostarika’dan Ulises Jimenes Obregon, Meksika’dan Marco Antonio Moreno Navarro, Rusya’dan Vadim Polin ve Ermenistan’dan Hayk Tokmajyan katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83