İPEK KOZASI SERGİSİ AÇILDI

Alanya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Merkezi) işbirliğiyle Hanımeller Atölyesi’nde düzenlenen el nakışı ve ipek kozası kurslarına katılan kursiyerlerin, yıl sonu sergisi Kültür Merkezi’nde açıldı.

İPEK KOZASI SERGİSİ AÇILDI

 32 kursiyerin koza ve 25 kursiyerin el nakışı ürünleriyle katıldığı “El Nakışları ve İpek Kozası El Ürünleri”nden oluşan sergi, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Başkan Yardımcısı Ali Yenialp,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

banner111
Açılış töreninin ardından katılımcılar, Kursiyerlerin hazırladığı el nakışı ve ipek kozasından oluşan sergiyi gezdiler. 
Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan el sanatları atölyelerinin kuruluş amacının Alanya’nın geleneksel el sanatlarını araştırmak, tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu vurgulayan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura,”Bu kapsamda belediye olarak farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sertifikalı-sertifikasız kurslar açmakta, kursiyerlere yönelik bilgilendirme, seminerler gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda fuar, el sanatları organizasyonlarına ve etkinliklerine katılmaktayız” dedi.

Alanya Belediyesi, Alanya Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel Kurslar için Kültür Müdürlüğü bünyesinde Hanımeller1, Hanımelle 2, İpekeller ve Mahmutlar Atölyesi hizmet veriyor. Ayrıca Çıplaklı ve Cikcilli’de de atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Sergi bugün saat 19.00’a kadar açık kalacak

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83