İstanbul'da Alanya mutfağı tanıtıldı

“Bir El De Sen Uzat” projesi kapsamında hazırlanan 'En favori tarifler' kitabı İstanbul'da tanıtıldı. Tanıtıma İstanbul Alanyalılar Derneği tam destek verdi.

İstanbul'da Alanya mutfağı tanıtıldı
Geliri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Alanya Patika Derneğine bağışlanan, “Bir El De Sen Uzat” projesi tamamlanarak, kitap haline getirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in desteğiyle basılan ve aynı zamanda Alanya Belediyesi’nin 11. yayını özelliğini taşıyan “En Favori Lezzetler” kitabı, 7 Nisan’da düzenlenecek bir organizasyonla, İstanbul Metrocity AVM’de tanıtıldı.

Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan favorilezzetler.com’un başlattığı ve sosyal bir proje olan “Bir El De Sen Uzat” projesi kapsamında satılan kitapların tüm geliri Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Alanya Patika Derneğine bağışlanacak.

ÜNLÜ YAZAR VE ŞEFLER DE ETKİNLİĞE KATILARAK DESTEK VERDİ

“En Favori Tarifler” kitabının imza gününe iş, sanat ve gastronomi dünyasının ünlü isimleri de katıldı. İstanbul’da düzenlenen organizasyonla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, “Bir El De Sen Uzat” projesi kapsamında düzenlenecek imza gününe iş, sanat ve gastronomi dünyasının ünlü isimleri de katılacak. Bir El De Sen Uzat Projesi belki minik yüreklere sıcak bir aş olacak, belki eğitimde gençlerimize kapılar açacak. Onların sevinciyle tarifler daha bir anlam kazanacak; açtığınız her sayfada, kullandığınız her reçetede eminiz ki onların içten sevgisi, teşekkürü mutfağınıza yansıyacak” şeklinde konuştu.

EN POPÜLER TARİFLER BU KİTAPTA

Erdoğmuş, “Gelecek nesillere bir miras olarak hazırlanan "En Favoriler Tarifler Kitabı”nda ünlü gurmeler, şefler ve yemek yazarlarının en popüler tarifleri resimleriyle püf noktaları anlatılıyor. Yemek kitabında Alanya yöresel yemeklerinden Hülüklü Çorba, Taratorlu Patlıcan, Öksüz Helvası da yer alıyor. 5 ay gibi bir sürede seçici kurul tarafından özenle hazırlanan ve seçilen yemek tarifleri bu alanda ilk olma özelliği de taşıyor” dedi.

ALANYALILAR DESTEK VERDİ

İstanbul'da yaşayan Alanyalı vatandaşların kurduğu İstanbul Alanyalılar Derneği etkinliğe tam destek verdiler. Dernek Yönetimi adına tanıtıma katılan Eyüp Kaya, Emine Yılmaz, Hüseyin Doğan, Hüseyin Kiriş, Asım Kızıltaş ve Ali Yıldız ziyaret edip imzalı kitaplarını aldılar. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83