Kafkas Tebeşir Dairesi gösterime giriyor

Kafkas Tebeşir Dairesi gösterime giriyor
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Kafkas Tebeşir Dairesi” 12 Ekim Pazartesi gösterime giriyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle seyirciden uzun süre uzak kalan, Alanya Belediye Tiyatrosu 2020-2021 tiyatro sezonunun ilk oyunu ile perdelerini tekrar açacak.

OYUN BASINA TANITILDI

Kafkas Tebeşir Dairesi bugün Tiyatro Müdürlüğünde basına tanıtıldı. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Rejisör Yunus Emre Bozdoğan, ABT Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan ve oyuncuların katıldığı basın toplantısında oyunla ilgili bilgi verildi.

“SANATSIZ HAYAT YAPRAKSIZ AĞACA BENZER”

“Halkımızı sanatsız bırakamazdık. Sanatsız hayat yapraksız ağaca benzer” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp şunları kaydetti:
“Gerek salona girerken gerekse salondaki oturma alanlarında sosyal mesafeyi koruyarak pazartesiden itibaren yeni oyunumuzu, sevgili oyuncularımız sahnelemeye başlayacaklar. Her zamanki gibi çok güzel, çok başarılı bir oyun hazırladılar. Halkımız müsterih olsun, her oyundan sonra tüm alanlar dezenfekte edilecek. Bu şekilde çalışmalarımızı yavaş yavaş sergilemeye başlayacağız.
Pazartesi saat 20.00’de oyunumuzun ilk gösterimi yapılacak. Daha sonra 16 Ekim Cuma ve 17 Ekim Cumartesi saat 20.00’de halkımızla buluşturacağız. Sanatsız hayat yapraksız ağaca veya penceresiz eve benzer. Sanatın olduğu yerde ilim vardır, bilim vardır, güzellik vardır. Bu güzelliklerden halkımızı uzak tutamayız”

Oyunun resijörü Yunus Emre Bozdoğan ise yaptığı açıklamada Bertolt Brecht'in yazdığı oyunun bir adalet sistemini, bu sisteme getirilen yeni bir bakış açısını gösterdiğini söyledi. Bozdoğan, pandeminin her yerde olduğu gibi kendilerini ve oyuncuları da etkilediğini ifade etti.

Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunun yönetmenliği Devlet Tiyatroları Rejisörlerinden Yunus Emre Bozdoğan, oyunun müziği Oktay Köseoğlu, dramaturgi çalışmaları Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gökçe Şener, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, koreografi Utku Demirkaya, ritim saz çalışmaları ise Haydar Demir tarafından yapıldı.

Oyunda görev alan sanatçılar; Vedat Akbulut, Aysel Özdemir, Nejat Koper, Fırat Onur Deniz, Nilay Kara, Emir Burak Kaya, Esra Tığlı Kutertan, Murat Demir Tetik ve Birke Muratal Doğan

Ekim ayı boyunca her Cuma, cumartesi seyirci ile buluşacak olan oyun, 16 yaş ve üzeri seyirci kitlesine hitap ediyor. Oyun 2 perde olup 2 saat 15 dakika sürüyor.

Kafkas Tebeşir Dairesi, Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht'in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek- mülkiyet ilişkisini sorgulayan - sorgulatan çarpıcı bir başyapıt.

Seyircilerimiz biletlerini www.tiyatro.alanya.bel.tr adresinden online olarak alabilirler. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 20:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83