KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın tüm ilçelerde şu ana kadar gizli kalmış yerel ve kültürel ürünleri ortaya çıkarmak için başlattığı proje çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında Alanya’nın tüm muhtarlarının katılımı ile bir toplantı yapıldı.

KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR
Antalya’nın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerini yeniden kültürel hayata ve ekonomiye kazandırmak için başlatılan proje kapsamında ilçelerde yapılan toplantılar aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi uzmanları, ilçe temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantı son olarak Alanya’da yapıldı. Alanya’da Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de katıldı. Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi’nden proje uzmanı Hafize İlhan Özkan muhtarlara yapılacak çalışmayla ilgili bilgiler verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı, Batı Antalya Kalkınma Ajansı (BAKA) ön araştırma desteği sunduğu projeye Antalya Ticaret Borsası, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Antalya İl Orman Müdürlüğü Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM), Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği de (ANTOK) destek veriyor.

Birkaç aşamadan oluşacak projenin ilk adımında Antalya’nın tamamını kapsayan coğrafyada gizli kalmış veya yeterli tanıtımı yapılamamış yerel ve kültürel zenginlikler, ilçe koordinatörleri ve muhtarların aracılığıyla tespit edilecek. Tespiti yapılan ürünleri incelemeye alınarak, uygun görülmesi halinde iç piyasaya da tanıtımı yapılacak, aynı zamanda da kazanılan zenginlik Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) oluru alınarak dünya piyasasına girişi sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83