Miniklerin oyunculuk heyecanı

Miniklerin oyunculuk heyecanı
Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından düzenlenen oyunculuk kursu seçmeleri tamamlandı.Yaklaşık 150 çocuğun katıldığı seçmelerin sonuçları, 30 Eylül Pazartesi saat 15.00’ten sonra Kültür Merkezi’nde liste halinde yayınlanacak.7 - 12 yaş arası sanata ilgi duyan yaklaşık 150 çocuğun katıldığı oyunculuk kursu seçmeleri bu sabah Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde başladı. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü Çocuk Birimi Sorumlusu oyuncu-yazar Nilbanu Engindeniz ve Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan’ın önderliğinde çocuklardan oluşan 7 kişilik jüri tarafından seçmeler titizlikle yapıldı. Saat 17.00’ye kadar süren seçmelerde her çocuğun yeteneği değerlendirildi ve onlara puan verildi.

Seçmelerden sonra düzenlenecek kurslarda ise oyuncu-yazar Nilbanu Engindeniz tarafından, 2019-2020 tiyatro sezonunda çocuklara oyunculuk dersleri verilecek. Eğitim ve prova çalışmalarının ardından, 3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde, öğrenciler tarafından halka açık bir tiyatro oyunu sahnelenecek.

“KURSLAR BELEDİYEMİZİN ÜCRETSİZ HİZMETİDİR”

Oyunculuğa ilgi duyan yetenekli çocuklar için kursların bir şans olduğunu tekrar hatırlatan Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Her yıl Eylül ayında düzenlediğimiz oyunculuk kursu seçmelerini bu yıl tekrar yaptık. Kurslarımız oyunculuğa ilgi duyan yetenekli çocuklarımız için bir şanstır. Bu kurslar çocuklar için Belediyemizin ücretsiz bir hizmetidir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83