Mutfak Mirası Alanya 3 yaşında

3. yılına giren Mutfak Mirası Alanya, 16 üyesi ile birlikte geçmiş dönem çalışmalarını değerlendirmek ve yeni sezon öncesi yapılacak çalışmaları planlamak için sisteme üyeliği kabul edilen son üyesi Alaiye Resort & Spa Hotel’de yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

Mutfak Mirası Alanya 3 yaşında
Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağı’nın korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hak ettiği yeri almasını hedefleyen Alanya Belediyesi, 2016 yılında Culinary Heritage (Mutfak Mirası Alanya) sistemine Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olmuş ve büyük bir hedef için ilk adımı atmıştı. Bu kapsamda Mutfak Mirası Alanya, sistemine son eklenen üye olan Alaiye Resort & Spa Hotel’de yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

“ÜYELERİMİZ ŞEHRİN EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLIYOR”

Mutfak Mirası Alanya üye işletmeciler ve ilgili çalışanların katıldığı toplantıda konuşan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş; “Mutfak Mirası Alanya projemiz, gerek Türkiye gerekse Alanya için son derece yeni bir çalışma olup özel sektör ve yerel yönetimi ortak bir amaçta buluşturması nedeniyle önemlidir. Proje çatısı altında yapılan ana faaliyetimiz; seçilmiş işletmelerin ve üreticilerin, Mutfak Mirası Alanya Logosu altında bir araya gelmesi ve tanıtımları ortak bir platformda yürütmektir. Bugün burada bizlerle birlikte olan üyelerimiz, proje başlangıcından itibaren Alanya Mutfağı ve Yemek Kültürü için çalışmış gönüldaşlarımızdır. Her birisi mutfaklarına yöresel yemekleri eklemiş ve yerel üreticiden satın almalar yaparak ilçe ekonomisine katkı sağlamıştır. 2018 yılında da Alanya Mutfağı için çalışmalarımız var gücüyle sürecektir. Yeni üyemiz Alaiye Resort & Spa Hotel’e de nazik ev sahipliği için ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, toplantı sonunda Alaiye Resort Otel’in üyelik tabelasını, otel yönetimi adına Mutfak şefi Şinasi Karanlıkoğlu’na takdim etti.

Mutfak Mirası Alanya sistemine üye olarak yöresel yemeklere ve yerel üreticilere öncelik veren işletmeler ise 2018 yılı itibariyle; Alaiye Gurme Kahvaltı Dünyası, Alaiye Resort & Spa Hotel, Avokadocum, Bumba Balık Cafe & Bistro, Bin Aile Bir Aile Derneği (B.A.B.A), Gallion Hotel & Restaurant, Gold City Hotel, Hancı Pastanesi, Konaktepe Otel, Nox Inn Beach Resort & Spa Hotel, Sentido Gold Island Hotel, Sunprime Numa Beach Hotel, Sunprime C- Lounge Hotel, Titan Select Hotel, Yöresel Alanya Ev Mutfağı ( Esma Aba’nın Yeri), Zencefil Cafe & Restaurant...

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83