Neşet Ertaş türküleriyle anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Müziği’nin büyük emektarı halk sanatçısı Neşet Ertaş’ı kültür konseri ile andı. Konserde Prof. Dr. Erol Parlak, Neşet Ertaş’ın en çok sevilen türkülerini seslendirdi.

Neşet Ertaş türküleriyle anıldı
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye’nin müzik kültürünü yaşatmak ve geleceğe aktarmak amacıyla başlattığı Kültür Konserleri’nde bu kez Neşet Ertaş anıldı. Sanat yönetmenliğini Nihat Akçer’in üstlendiği Neşet Ertaş’ı Anma Konserinde, ünlü halk sanatçısı, büyük usta Neşet Ertaş’ın türkülerini, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Parlak seslendirdi. Konsere, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı P. Alb. Tahir Savran, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay ve birçok Antalyalı sanatsever katıldı.

ONUN SESİYLE TÜRKÜLERE AŞIK OLDUM

AKM’de gerçekleşen konserde, büyük usta Neşet Ertaş’ın insanlığa hizmet için gönderildiğini söyleyen Prof. Dr. Erol Parlak, “Çocukluğumda onun sesiyle türkülere, saza aşık oldum. Bugün karşınızda eli saz tutan biri olarak duruyorsam bunu Neşet ustama borçluyum. Bize büyük bir insanlık mirası bıraktı. Her gün onun eserleriyle insanlığımızı hatırlıyoruz. Hak rahmet etsin” dedi. Neşet Ertaş’ın ölümsüz eserleriyle sanatseverleri mest eden Erol Parlak, ustanın “Gönül Dağı” adlı türküsünü tüm salon eşliğinde seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 11:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83