'ÖFKE DOĞUŞTAN GELİR'

ALTSO Akademi’nin 2015 Yılı İkinci Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında 19 Aralık 2015 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda ‘Asabiyim ben: Öfke kontrolü’ semineri gerçekleştirildi

'ÖFKE DOĞUŞTAN GELİR'
Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Üngüren'in konuşmacı olarak katıldığı seminere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

ÜNGÜREN: “EN SON NE ZAMAN ÖFKELENDİNİZ?”

Katılımcılara, ‘öfke’ üzerine detaylı bilgi veren Üngüren, “Anlaşılmadığımız sürece, anlamadığımız müddetçe hoşgörümüz kıt olur. Bu da öfkelenmemize sebep olabilir. Öncelikle, en son ne zaman öfkelendiniz? Bunu bir düşünün. Neden öfkelendiniz? Öfkelenmenize sebep olan etkenler nelerdi? Bunun cevabını bulduğunuz zaman muhtemelen anlaşılmadığınızı ya da anlamadığınızı göreceksiniz” dedi.

ÜNGÜREN: “GERÇEKTEN HAKLI MIYIZ?”

Öfkenin doğuştan gelen bir özellik olduğuna vurgu yapan Üngüren, bebeklerin hatta hayvanların bile çeşitli durumlar karşısında öfkelendiğini söyledi. Üngüren, “Öfke doğuştan gelen en temel duygularımızdan birisidir. Herkes öfkelenir. Her öfke ‘kendince’ haklı bir sebebe bağlanır. Yani öfkelendiysek neden öfkelendiğimize dair mutlaka kendimizce haklı bir sebebimiz vardır. Öfkelendiğimiz zaman şunu düşünelim; Gerçekten haklı mıyız?”
Hayal kırıklığı, istenilen bir şeyin olmaması gibi sebeplerin de öfkeye yol açtığına vurgu yapan Üngüren, “Anlaşılmadığımızı hissettiğimiz zaman, engellendiğimizde, isteklerimiz gerçekleşmediği zaman, beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştığımız zaman verdiğimiz tepkiler genelde, sinirli tepkilerdir, öfkeli tepkilerdir” diye konuştu.

YAŞADIĞI ZORLUKLARI ANLATTI

Seminerde ayrıca, doğuştan iki kolu olmayan ve tüm ihtiyaçlarını ayağıyla karşılayan üniversite öğrencisinin karşılaştığı zorluklar ve baş edebilme yöntemleri de dinleyenleri duygulandırdı. Üngüren’in davetiyle kısa bir konuşma gerçekleştiren Volkan Oğuz, yazı yazmak başta olmak üzere ihtiyaçlarını ayaklarıyla gidermeyi başardığına vurgu yaptı. Çocukluğunda arkadaşlarının kendisinden uzak durduğunu, belirli bir döneme kadar bunalımlı bir yaşam sürdüğünü belirten Oğuz, okulda eğitim başarısı, şiir ve tiyatro ile ilgilenmeye başlamasının ardından insanların ön yargılarının değişmeye başladığını söyledi. Oğuz, "Bakın ben bu haldeyken bazı şeyleri başarabiliyorsam, yaşamaktan zevk alabiliyorsam, sizler her şeyi başarabilirsiniz. Yeter ki yaptığınız işi sevin ve azmedin" diye konuştu.
ALTSO Akademi’nin 2015 Yılı İkinci Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 26 Aralık 2015 Cumartesi günü Gözdegül Başer’in katılacağı ‘Y Kuşağı İle İletişim’ semineriyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 13:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83