Öğrenci Konseyi'nden film festivali eleştirilerine tepki

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, bu yıl 54’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nden kaldırılan ‘ulusal’ kategorisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Öğrenci Konseyi'nden film festivali eleştirilerine tepki
Bu yıl 21-27 Ekim tarihleri arasında 54’üncüsü düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Film Festivali'nde, ulusal yarışma kategorisinin kaldırılmasına yönelik eleştirilere Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseri üyeleri tepki gösterdi. Festivalin gerçekleşeceği Antalya Kültür Merkezi’ne gelen 5 kişilik bir grup adına basın açıklaması yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Fatih Özel, ulusal yarışmanın uluslararası yarışma ile birleşmesi sonucunda Türk sinemacılarının uluslararası sinemacılarla aynı kulvarda yarışma sevincini yaşarken, bu tür eleştirilerin saygısız bir tutum olduğunu söyledi.

"Bu şehre bu saygısızlığı yapma hakkını nereden buluyorsunuz?"

Bazı kişileri festivali boykot edeceklerini hatta Antalya halkına saygısızca bir tutumla İstanbul’da korsan ve paralel bir festival organize edileceği yönünde bilgi aldıklarını söyleyen Özel, "Meslektaşlarınıza Antalya’ya gitmeyin diye yaptığınız mahalle baskısını Antalyalılara yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Ayrıca bu saygısızlığı millilik, yerlilik kılıfıyla örtmeye çalışanların Türkiye’ye gelecek yabancı konuklara ‘Türkiye’ye gelmeyin’ diye mektuplar yazarak baskı kurmaları oksimorondur, tutarsızlıktır. Bir taraftan ulusal yarışma kalktı, hani milli ruh diyeceksiniz diğer taraftan Antalya’mızda misafir edeceğimiz şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak dünyaca ünlü yıldızlara -sakın Türkiye’ye gelme ha!- diye baskı yapacaksınız. Biz sizin yaptığınız bu korsan, paralel girişiminizde gelenek ve ulusalcılık kaygınız olmadığını gayet iyi görüyoruz. Okuduğumuz, yaşadığımız ve belki öleceğimiz bu şehre bu saygısızlığı yapma hakkını nereden buluyorsunuz? Bu vandallıktan vazgeçin. Bu şehirden özür dileyin" ifadelerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83