ORTA ÇAĞ ALANYA'DA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Müze Müdürlüğünde açılan Orta Çağ Modern Akdeniz Dünyası Seramik Kongresi Alanya Sergisini gezerek Müze Müdürü Seher Türkmen'den bilgi aldı

ORTA ÇAĞ ALANYA'DA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
Alanya Müze Müdürlüğü tarafınca hazırlanan sergiyi gezen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Müzelerin Taşınır Kültür Varlıklarının korunması, sergilenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan kurumlar olduğunu söyledi. Sergiyi çok beğendiğini ifade eden Kaymakam Tanrıseven emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya'da 19-24 Ekim tarihleri arasında Koç Üniversitesi, Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AKMED işbirliği ile gerçekleştirilen  XI AIECM3 Uluslararası Orta Çağ ve Modern Akdeniz Dünyası Seramik Kongresi programı  kapsamında Alanya Müzesi tarafından gezi programı gerçekleştirecek.

Alanya Müzesi, tekne ile Alanya Kalesi çevresi, tersane bölgesi  ve İçkale bölümleri gezilecek ve uzmanlardan oluşan  katılımcılara Alanya Kalesi'nin tanıtımı yapılacak.


Ayrıca Alanya Müze Müdürlüğü açılan sergide, Alanya çevresinde bulunmuş bilimsel amaçlı çalışmalar için müzelerde  korunan etütlük nitelikteki, henüz yayınlanmamış orta çağ seramikleri sergilendi. Sergiyi gezecek olan katılımcılar sergilenen seramik parçaları hakkında görüşlerini hazırlanan formlara yazabilecekler. Bu uygulama ile yeni verilerin ortaya çıkması hedeflenmekte. Bu sayede bölgede bulunmuş seramikleri uzmanlarına tanıtmak, seramikler hakkında bilgi toplamak ve yeni veriler elde etmek  amaçlanmakta. 

Taşınır Kültür Varlıklarının korunduğu müzelerin bir diğer amacı da koleksiyonunda bulunan her türlü varlığın bilimsel araştırmalara konu olmasını sağlayarak, araştırma sonuçlarını bilim dünyasına duyurmaktır. Alanya Müzesinin kurulduğu 1967 yılından beri müzeye getirilmiş, menşe i bilinmeyen ve sergiye konu olan seramiklerin tanımlanması ve bilinmeyenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla bu çalışma gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83