Özel bir oyun 'Kalbimin Sevgili Gözü' 3 Aralık'ta

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından özel çocuklarla hazırlanan ve her sahnelenişinde büyük alkış alan “Kalbimin Sevgili Gözü”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 4 Aralık’ta Alanya Belediye Tiyatrosu sahnesinde ücretsiz olarak tekrar sahnelenecek.

Özel bir oyun 'Kalbimin Sevgili Gözü' 3 Aralık'ta

 

banner111
Oyunla ilgili bilgi veren Alanya Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan şunları kaydetti:
“ABT Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz tarafından 2017-2018 Tiyatro Sezonunda 12 özel çocukla (bedensel ve zihinsel engelli) özel bir çalışma yapılarak ilk kez “Küçük Prens” adlı oyun sergilenmişti. Alanyalı seyircilerden de büyük alkış alan oyun, ‘Direklerarası Seyirci Ödülü'ne layık görülmüştü...

Yine, Engindeniz’in yazdığı ve yönettiği “Kalbimin Sevgili Gözü” adlı tiyatro oyunu, aynı ekiple Alanya Belediye Tiyatrosu’nda bu yıl da sahnelenmeye devam ediyor. Büyük bir beğeni ile izlenen oyunun prömiyeri ise geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yapılmıştı.

Oyunun müzikleri Kemal Günüç’e dekor tasarımı Mehmet Yaşayan’a Kostüm tasarımı ise Funda Çebi’ye ait.
Pek çok turne teklifi alan oyun bu yıl Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen 24.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline katıldı. Büyük beğeni topladı. Sezon boyunca gösterimi devam edecek bu oyunu izlemeye Alanya halkını davet ediyorum.”

3 VE 4 ARALIKTA 2 GÜN SAHNELENECEK

Kalbimin Sevgili Gözü, salı günü başlayacak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde saat 14.00’te ve 4 Aralık saat 11.00’de Alanya Belediye Tiyatrosu sahnesinde ücretsiz olarak 2 gün sahnelenecek. Oyun, 23 Nisan Çocuk Festivali başta olmak üzere sezon sonuna kadar çocuklarla ve yetişkinlerle buluşmaya devam edecek.

"Kalbimin Sevgili Gözü" adlı oyunda gözleri görmeyen iki kardeş ilkokulda kaynaştırma öğrencisi olarak okumaktadırlar. Ancak okulda arkadaşlarının duyarsız davranışlarından ve kendileri ile dalga geçmelerinden çok bunalmışlardır. Bir gün okula gitmeyerek ormanda gezinti yapmaya karar verirler. Bir müddet sonra yorularak bir ağacın altında uykuya dalarlar ve rüya görürler. Gördükleri rüyada bir iyilik perisi gelip çocuklardan bir dilek dilemelerini ister. Çocukların ikisi de gözlerinin açılmasını diler. Peri, beş yapraklı yoncayı gözlerine sürerlerse gözlerinin açılacağını söyler. Ormanda yoncayı aramaya başlayan çocuklar, karşılaştıkları hayvanlara sorarlar. Bu hayvanların kendi hırslarının içinde boğulduklarını hiç kimseyi ve hiçbir şeyi gözlerinin görmediğini anlarlar. Sonuçta çocuklar gözlerinin açılmasını istemekten vazgeçerler. Çünkü onların kalplerindeki sevgili göz; zaten herkesten daha fazla görmektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83