Özel Yörük Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

ALKÜ, akademisyenlerinin bireysel çalışmalarıyla da adını duyurmaya devam ediyor.

Özel Yörük Müzesi ziyaretçilerini bekliyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ak’ın danışmanlığını yürüttüğü Özel Yörük Müzesi, ziyaretçilerin hizmetine açıldı.

Konu ile ilgili TRT Ankara Radyosu “Gündem” Programına katılarak bilgiler aktaran Doç. Dr. Mehmet Ak, müzenin danışmanlığını yürüttüğünü belirterek, müzenin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yörük kültür ve geleneklerini yaşatmak amacıyla Manavgat Evrenseki’de kurulduğunu dile getirdi. Tematik bir sergilemenin yapıldığına dikkati çeken Ak, müzede Yörüklerin Mekânları, Yörüklerde Sosyal Hayat, Dokumacılık ve El Sanatları, Mutfak Kültürü, Tarım ve Hayvancılık konularında tanıtımların yapıldığını ifade etti.

Özel Yörük Müzesi'nde ayrıca açık hava sergilerinin de yapıldığını söyleyen ALKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ak, müzenin yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana kurulduğunu belirterek Özel Yörük Müzesi'nde ayrıca Yörük yaşantısını, gelenek ve göreneklerini ziyaretçilere tanıtmak ve daha gerçekçi kılmak için heykellerle canlandırmalar da yapıldığını aktardı. Mehmet Ak, müzenin girişinde dijital olarak da Yörük göçüne dair bir bölümün olduğunu dile getirdiği açıklamasında, “Yörük kültürünün bir parçası olan yağlı güreş sporu heykellerle ziyaretçilere tanıtılıyor. Ayrıca, müzede açık hava sergi alanında üç tip Yörük çadırı da ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor. Yörük kültürüne dair merak edilen her şeyi görebilecekleri Özel Yörük Müzesi içerik olarak şu ana kadar yapılan en iyi Yörük müzesi olma özelliğini taşıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek Antalya-Manavgat yolu üzerinde Evrenseki'de yer alan müzemize, tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 09:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83