RUS SİNEMASI ALANYA'YA GELİYOR

Alanya’da 2016 yılında düzenlenecek olan “1. Kristal Kale Uluslararası Film Festivali”nin forumu yapılacak. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Rus basınının da katılacağı festival ve forum için “Önemli bir tanıtım çalışması” dedi.

RUS SİNEMASI ALANYA'YA GELİYOR
Türk Sinema Vakfı’nın 2016’da ilk kez Alanya’da düzenlemeye hazırlandığı “1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali” etkinlikleri için 27.08.2015-02.09.2015 tarihleri arasında yine Alanya’da ön hazırlık ve planlama niteliğinde forum yapılacak. Forum süresince toplantılar ve film gösterimleri olacak. Organizasyon yetkililerinden Serdar Tüzüntürk ve Yulia Petrova, uluslararası sinema festivaliyle ilgili bilgilendirme yapmak için festival destekçilerinden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) yönetimini ziyaret etti.


“ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİMLERİ VAR”


Rusya’nın ünlü sinema sanatçılarını ve Rus basın mensuplarını Alanya’ya getireceklerini söyleyen organizasyon yetkilisi Petrova, 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) Rusça ve Türkçe ücretsiz film gösterimlerinin de olacağını belirterek, iki ülke arasında kültürel ve sanatsal etkileşimin oluşacağına dikkat çekti.


“RUSYA PAZARINDA KARŞILIĞINI BULUR”


Alanya tanıtımına katkı sağlayacak etkinlikleri desteklediklerini söyleyen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Ön görüşmeler ışığında ilki 2016 yılında yapılacak olan 1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali önemli bir tanıtım çalışması. Alanya’nın sadece deniz, kum, güneş üçlemesiyle tanıtımının dışında kültürel ve sanatsal dokusuyla tanıtımı yoluna gidilmesini farklı ve faydalı buluyorum. Rusya pazarında bu çalışmanın karşılığını bulacağına inanıyorum” dedi.


Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali’ni Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) da destekliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83