SERGİ AÇILIŞINDA KURDELE YERİNE ZİNCİR KESTİLER

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde '3’lü Buluşma' adlı karma resim sergisinin açılışı kurdele yerine siyah zincir kesilerek yapıldı.

SERGİ AÇILIŞINDA KURDELE YERİNE ZİNCİR KESTİLER
Ressam Erdal Kalkın, Almanya'nın Duisburg şehrinde yaşayan Alman eşi yüksek yargıç ve ressam Serap Sevunur Riedel ile ressam Mine Soral'ın yağlı boya, akrilik boya ve sulu boya çalışmalarından oluşan eserlerinin yer aldığı karma serginin açılışı Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde yapıldı. Serginin açılışını, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ile sergide eserleri bulunan sanatçılar yaptı.

Türkiye’de terör olaylarının yanı sıra Suriye ve Irak'ta yaşanan iç savaş, göç, kadına yönelik şiddet, özgürlük, sanata yönelik baskı, barış ve kardeşliğin anlatıldığı resimlerin yer aldığı serginin açılışı farklı oldu. Açılışta kurdele yerine siyah zincir kesildi. Kerpetenle güçlükle kesilen zincirin ardından, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ve sanatçılar, "işte özgürlük" diye bağırdılar. Ressamlar, zinciri kırarak açılış yapmalarının amacının dünyada ve ülkede yaşanan terör olaylarına, savaşlara, özgürlüklerin kısıtlanmasına, kadına yönelik şiddete, sanat üzerindeki baskılara tepki olduğunu söylediler. Her biri toplumsal mesajlar veren resimlerin yer aldığı sergi, 26 Kasım Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83