'Şişman Güzeldir' Alanyalı izleyiciyle buluşuyor

'Şişman Güzeldir' Alanyalı izleyiciyle buluşuyor
Füsun Demirel'in başrolünü oynadığı Şişman Güzeldir oyunu, Alanya Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Füsun Demirel, Mert Küçülmez ve Esra Erdemir'in sahnelediği Şişman Güzeldir tiyatro oyunu Alanyalı sanat severlerle buluşacak. Dario Fo ve Franca Rame'in yazdığı, Füsun Demirel'in çevirdiği oyun 19 Kasım tarihinde saat 20:00'da Alanyalı tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Kapitalist sistem içerisinde, insanlara dayatılan "ideal beden“algısını, özellikle de kadın bedenini bir “Meta” olarak gören ve öyle olmalarını direten bu ideolojiyi eleştirel bakış açısıyla ele alan oyun; kilolu olduğu için kocası tarafından terk edilen ve kızı tarafından yalnızlaştırılmış olan Mattea’nın gözünden absürt bir ironiyle seyirciye aktarıyor.

Mide küçültme ameliyatı ve diyet yapmak arasında gelgitler yaşayan Mattea, seyirciye kilo vermenin sağlık açısından mı gerekli olduğu yoksa estetik beden kaygısından mı istenildiği sorusunu sordurmaktadır. Mattea’dan hareketle, kadınların yaşadığı estetik ve güzellik kaygısı, özellikle iş hayatında yaşanılan baskılar, modern aile ilişkilerindeki yozlaşmalar anlatılıyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 09:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83