Tarih ve doğa cenneti Karaman

Alanya Konyalılar ve Karamanlılar Derneği'nin organize ettiği iki günlük Karaman gezisi sona erdi. Geziye katılan seçkin konuklar, iki gün boyunca tarihi Karaman kentini karış karış gezip, doğa, tarih, kültür üçgeninde gidip geldiler.

Tarih ve doğa cenneti Karaman
Dernek yönetiminin düzenlediği ve  Ak Tur ile gerçekleşen  Karaman ve yöresini keşfetme  gezisi kapsamında birinci gün, Hadim sınırları içinde kalan ve Torosları boydan boya geçip Silifke nin tam ortasından, tarihi Taş Köprünün altından geçerek Akdenize ulaşan Göksu nehrinin çıkış noktasına gidildi. Coğrafyası, doğası ve görselleriyle herkesi büyüleyen Göksu ırmağı çıkış ve akış noktası, ırmağa su içmeye gelen onlarca yaban güvercini ve kuşlarıyla da dikkat çekti.

Daha sonra , ovalara yayılmış, mısır , kavun ve kabak tarlalarını, kırmızı beyaz elma bahçelerini, yer üzüm bağlarını izleyerek uçsuz bucaksız ovadan geçip Kazım Karabekir ilçesinden sonra Karaman'a gelen gezi ekibi, ilde bulunan Karaman Kalesi, Karaman müzesi, Yunus Emre Cami ve kabrini ziyaret, Meder-i Mavlana Cami ve Mevlananın annesi Mümüne hatun la birlikte 21 Türk büyüğünün kabirlerinin ziyareti, Karaman kültürünü anlatan Hürrem Dayı evi ve Tartan konağı, Çeşmeli Kilisesi zşyater edildikten sonra akşam Kent otelde canlı müzik eşliğide yemek yenilip, Karaman yöresel türkülerini dinleyen gezi ekibi ilk günü tamamladı.

Karaman ili ve çevresini keşfetmek ve tanıtmak amacıyla hareket eden , Alanya Konyalılar Karamanlılar Derneği 'nin organize ettiği gezide ikinci gün, Atatürk ün Ata Yurdu Taşkale ye gidildi. Yol üzerinde bulunan Manazan Mağaraları, görenleri şaşkıan çeviren Taşkale tahıl ambarları, kayalara oyulmuş Taşkale Cami, daha sonra da 1050 metre uzunluğunda bulunan ve içersi renkli ampullerle ışıklandırılmış olan Taşkale İncesu mağarası gezildi. Gezinin öğleden sonraki durağında ise Maden Şehri kalıntıları denilen ve boydan boya uzayıp giden tarihi kalıntılar, kiliseier, şaüaller, mezarlar, lahitler arasında dolaşan gezi ekibi , yüksek bir yamaçda bulunan Döğle ören yerinde gördükleri ile de tarihle günümüz arasında gidip gelerek geziyi tamamladı. 

Dernek Başkanı Hüseyin Şahin, " Amacımız, bir çok millete ev sahipliği yapmış  Karaman ın her biri gizli kalmış tarihi değerlerinin keşfedilmesine, bilinmesine,  günlük yada konaklamalı turlarıı bölgeye getirerek turizme açılmasına katkı sunmayı amaçlamak için bu geziyi düzenledik. Gezimiz 30 Ağustos Zafer bayramı kapsamında olması ve Atatük'ün ata yurdu Taşkaley yi gezmemiz açıcında da önem taşıyor. Gezip gördüğümüz yerlerde gördük ki gerçekten de doğa, tarih, antik çağ, binbir çekit güzellik Karaman da mevcut, katılımcı arkadaşlara katkı sunan herkese teşekkür deriz " dedi.














Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 12:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83