Türkiye’nin en görülesi 6 kalesi

MNG Turizm Türkiye'nin en görülesi 6 kalesini belirledi. İşte o yazı:

Türkiye’nin en görülesi 6 kalesi
Ülke olarak, hem doğal güzellikler hem de tarihi zenginlikler açısından oldukça şanslıyız. Bu zengin tarihi dokunun içinde en dikkat çeken yapılardan biri de, ülkemizi baştan aşağı sarmış olan ve tarihe meydan okuyan kaleler. Bodrum Kalesi’nden Rumelihisarı’na, Türkiye’deki kaleler; adeta yüzyıllar öncesinin sessiz birer habercileri. Bu kalelerden 6 tanesini mercek altına yatırdık.

1.Bodrum Kalesi, Muğla
Bodrum Kalesi, St. Jean Şövalyeleri tarafından 1522 tarihinde inşa edilmiş. kule ve kare yapısıyla dikkat çeken kale, Osmanlı döneminde hapishane olarak da kullanılmış. İçinde zamanında hamam da yer alan Bodrum Kalesi, şimdilerde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. 1995 yılında, Avrupa’da Yılın Müzesi Yarışması’nda “Özel Övgü” ödülünü aldığını da belirtelim.

2.Rumeli Hisarı, İstanbul
Tarihi 1452’ye uzanan Rumeli Hisarı, fetihten önce Fatih Sultan Mehmet tarafından; kuzeyden gelecek saldırıları engellemek amacıyla yapılmış. Sadece 3 ayda yapılan Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı’nın tam karşısında yer alıyor.

3.Alanya Kalesi, Antalya
Alanya Kalesi’nin tarihi 1221 yılına uzanıyor. Alanya Yarımadası üzerine kurulmuş olan kale, Selçuklu Sultanı 1.Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiş. Alanya Kalesi’nin manzarasının inanılmaz olduğunu da buraya not düşelim…

4.Zilkale, Rize
Rize’de bulunan Zilkale, yeşillikler içinde bir vaha gibi. Tarihi, 13. yüzyıla uzanıyor. Fırtına Vadisi’nde yer alan kale, Trabzon İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş. Yeşilin tüm tonlarını bulacağınız Rize’de, mutlaka görmeniz gereken bir yer.

5.Van Kalesi, Van
İşte tarihi milattan öncesine dayanan (MÖ 825), “kalelerin kalesi” olarak adlandıracağımız bir yapı: Van Kalesi. Urartu Krallığı döneminde, başkent Tuşpa’da inşa edilen kale, geçen yüzyıllara (hatta iki bin yıldan fazla bir zamana) meydan okuyor. Van Gölü kenarında bulunan Van Kalesi, 1.800 metre uzunluğa, 120 metre genişliğe ve 80 metre yüksekliğe sahip.

6.Bozcaada Kalesi, Çanakkale
Bozcaada’ya yaklaştığınızda, dikkatinizi çeken ilk yapı, kuşkusuz Bozcaada Kalesi olacaktır. İnşa edildiği tarih net olarak söylenememekle birlikte, Fatih Sultan Mehmet’in; kalıntılar üzerine bu kaleyi yeniden inşa ettirdiği biliniyor. Burayı gezdiğinizde, iyi korunmuş olan amforaları ve eski mezar taşlarını görebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 09:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83