Ünlü tiyatro Alanya'ya gelecek

Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Manavgat'ın ardından Alanya'da gösteri yapacak

Ünlü tiyatro Alanya'ya gelecek

Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan  Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun yeni durağı Antalya. Ücretsiz sahnelenecek olan "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun 4 ve 5 Mart tarihlerinde, saat 12.00 ve 14.00'te  Manavgat Belediyesi  İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde çocuklar ve aileleriyle buluşacak.

banner111
Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2008 yılında başlayan, bugüne kadar 400'den fazla temsille 150 bini aşkın çocuğa ulaşan ve  Türkiye'nin her köşesine gitmeyi hedefleyen  Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, sezon turnesi kapsamında Antalyalı çocuklar ve aileleriyle  Manavgat'ta buluşuyor.

ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYOR

Yeni sezonda 12'nci durağı  Manavgat olan "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu daha sonra  Alanya,  Konya,  Mersin ve  Adana'da sahnelenecek. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunma amacıyla hayata geçirilen projede  Bosch Ev Aletleri, 2010 yılından bu yana  Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM) ile çalışıyor. Çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefleyen ve Türk Çocuk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından  Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyun, yeni sezonunda da on binlerce çocuk ve aileyle buluşuyor olmanın heyecanını yaşıyor.

HAYVANLAR LA FONTEN'İ YARDIMA ÇAĞIRIYOR

Oyunda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Klasik La Fonten masallarının farklı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyanın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83