Yaptıkları eserler engel tanımadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları karma resim sergisi Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde açıldı.

Yaptıkları eserler engel tanımadı

 Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim gören engelli kursiyerlerin yaptığı yağlı boya ve kara kalem resim çalışmalarından oluşan 150 eserin bulunduğu sergi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve engelli bireyler tarafından açıldı. Düzenlenen serginin açılış törenine Başkan Yücel’in yanısıra meclis üyeleri, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kurum müdürleri, engelli bireyler ve davetliler katıldı.

banner111
YÜCEL: “ALANYA’YI ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN KOLAY YAŞANIR HALE GETİRİYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Başkan Yücel, Dünya Engelliler Günü’nü her hangi özel bir gün gibi kutlamadıklarına vurgu yaparak şunları söyledi; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığımız tüm etkinliklerde, Alanya’yı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek için gayret gösteriyoruz. Onların, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaya çabalıyoruz. Özel insanların bu özel sergilerinin açılışını yapmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Sergide emeği geçen El Sanatları Öğretmenimiz Ayşegül Macar Koçak’a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

KOÇAK: “BU ÖRNEKLER DİĞER ENGELLİ BİREYLERİ CESARETLENDİRMELİ”

Açılış töreninde konuşan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak; “Ülkemiz ve dünyamız tüm engelleri yıkarak başarılara imza atan sanatçıların, sporcuların örnekleriyle dolu. Tüm bu örnekler diğer engelli bireyleri cesaretlendirmeli ve hayata bakış açılarını değiştirmelidir.” dedi.

SOYKAN: “TOPLUMSAL YAŞAM ONLARA VERİLEN BİR LÜTUF DEĞİL HAKTIR”

Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Emine Soykan ise; “Özel insanlarımız günlük yaşama ve toplum yaşamına çok sınırlı ölçüde katılabiliyor. Toplumun, engellilerimizin de bu hayatın bir parçası olduğunu toplumsal yaşamın onlara verilen bir lütuf değil, hak olduğunu anlamalarını istiyoruz.” dedi.


ÖZCAN: “ALANYA, TÜRKİYE’NİN EN İYİ ENGELLİ DOSTU ŞEHRİDİR”

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan da,  Başkan Yücel’e yapılan çalışmalar için teşekkür ederken şunları söyledi; “Alanya, Türkiye’nin en iyi engelli dostu şehridir. Bu şehirde engelli bireylerin Alanya’da ulaşamadığı hiçbir yer yok. Belediye Başkanımıza bu konudaki özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum.” 

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİDEN PİYANO DİNLETİSİ

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini engellilerle birlikte kesen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sergiyi gezerek engelli bireylerle sohbet etti. Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde eğitim gören görme engelli Mustafa Can Karadede, sergi salonunda gelen ziyaretçilere piyano eşliğinde dinleti yaparak sergiyi gezen misafirlerden büyük alkış topladı. Resimleri tek tek inceleyen Başkan Yücel, engelli kursiyerleri ve görme engelli Mustafa Can’ı sergilemiş olduğu performanstan dolayı tebrik etti.

ENGELSİZ PARK VE YAŞAM MERKEZİ’NDE MÜZİKLİ EĞLENCE

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi ile Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği eğlencede, Alanya’nın sevilen sanatçısı Mehmet Kılınçay seslendirmiş olduğu parçalarla gelen ziyaretçilere eğlenceli zaman geçirmelerini sağladı.
Karma resim sergisinde Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim gören engelli kursiyerlerin çalışmalarından oluşan 150 adet eser, Pazartesi gününe kadar açık kalıp, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 15:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83