Yücel oyuna hayran kaldı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Tiyatrosu’nun dün akşam ilk kez sahneye koyduğu Haldun Taner’in önemli tiyatro yapıtlarından “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım “adlı oyunu, Alanyalı sanatseverlerle birlikte izledi.

Yücel oyuna hayran kaldı

 Rejisi, Devlet Tiyatroları Rejisörlerinden Murat Atak tarafından yapılan oyunun, besteleri Cem İdiz’e, Koreografisi iseAnkara Devlet Opera ve Balesi Birim Dans Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İhsan Bengier’e ait. Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından seyredilen oyun gönülleri fethetti. 

banner111
Her yıl ürettiği üç  ya da dört oyun ve sahne koyduğu gösterilerle 10 yıldır Alanya halkına tiyatroyu sevdirerek seyirci kitlesini genişleten Alanya Belediye Tiyatrosu’nun başarısı da yurt çapına yayıldı.Oyuncuların yaptığı her yeni prodüksiyonartık bir önceki yapımın daha da ilerisinde bir nitelik ve profesyonellik taşımaya başladı.
Seyirciler tarafından ayakta alkışlanan dün akşamki Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyun salonu dolduran kalabalığı hem güldürdü hem de düşündürdü.

YÜCEL, OYUNCULARI TEK TEK TEBRİK ETTİ
Oyunu vatandaşlarla birlikte izleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, oyun sonrasında yaptığı kısa söyleşisinde oyunu çok beğendiğini belirtti. Başkan Yücel, oyuncularla ve vatandaşlara sunuluna bu kültür hizmetiyle gurur duyduklarını söyledi. Yücel, oyuncuları ve oyunda emeği geçen diğer tiyatro emekçilerini teker teker kutlayarak tiyatro kültürünü daha da ileriye taşıyacaklarının sözünü verdi.

HİCİV, KOMEDİ VE UYARININ YERALDIĞI OYUNDA TOPLUMSAL DEĞİŞİMDEN ÖRNEKLER SUNULUYOR
Türk tiyatrosunun en nadide örneklerinden, yakın tarihimizin en güzel tanıklarından olan oyun, 2.Meşrutiyet döneminden 1970’lerin başına kadarki bir zaman diliminde geçiyor. Ülkemizde yaşanan siyasal ve kültürel dönüşümler, örnek talebe, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş Vicdani Yurdakuler ve her dönemin adamı olan Efruz’un gözünden anlatılıyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 16:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83