Üstün yetenekli öğrenciler ALKÜ ile tanıştı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya BİLSEM’in üstün yetenekli öğrencileriyle Kestel Yerleşkesinde “25 Nisan Dünya DNA Günü’nü” kutladı.

Üstün yetenekli öğrenciler ALKÜ ile tanıştı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftasında Alanya BİLSEM’in üstün yetenekli öğrencileriyle “25 Nisan Dünya DNA Günü’nü” Kestel Yerleşkesinde çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliğe, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya BİLSEM Müdürü Fatih Sağır, ALKÜ Daire Başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.


YÖK, GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİĞE ÖNCELİK VERİYOR

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ve BİLSEM’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, “Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Yrd. Doç. Dr. Aslı Giray Kurt’a 25 Nisan Dünya DNA Günü ile ilgili üniversitemizde düzenlediği etkinlik için teşekkür ediyorum. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü aslında çok yeni bir bölüm ve biz bu bölümü üniversitemize açtık. Özellikle son 10 yıl içerisinde açılan yeni üniversiteler için Yükseköğretim Kurumu (YÖK) bu üniversitelere öncelikli alanlar tahsis ediyor. YÖK’ün bizim üniversitemiz için belirlediği öncelikli alan sağlık, moleküler ve hücresel mühendislik. Dolayısıyla Genetik ve Biyomühendislik Bölümü de bu kapsamda kuruldu. Gerekli çalışmaları tamamlayınca bu bölüme öğrenci almaya başlayacağız. Bu bölüme YÖK 12 araştırma görevlisi kadrosu verdi. Bunun yanı sıra hoca alımlarımız da devam ediyor. Bazı araştırma görevlileri ve bölüm hocamız görevine başladı. Dolayısıyla Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin en aktif ve öne çıkan bölümlere aday. Bu etkinlik için destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Er’e, BİLSEM Müdürü Sayın Fatih Sağır’a, Üniversitemiz personeline ve velilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


“ALKÜ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YÜRÜYECEĞİZ”

ALKÜ’den gelen davetin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “ALKÜ’de düzenlenen 25 Nisan Dünya DNA Günü ile ilgili Müdürlüğümüze gelen davetten dolayı çok mutlu olduk. Çünkü Üniversiteyle Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında işbirliği yapmak, üstün yetenekli çocuklarımıza farklı bir vizyon çizip onları yeni ufuklarla tanıştırmak, bilimin, eğitimin ve eğitimcilerin öncelikleri olduğuna inanıyorum. Alanya’da açılan BİLSEM ilk kez bir ilçede açılan bir merkezdir. Şuan Alanya BİLSEM’de 30 öğrencimiz var. Tabi ki Bilim ve Sanat Merkezleri bulunmuş oldukları şehirlerde var olan üniversitelerle veya fakültelerle entegrasyonlu bir şekilde çalışıp yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde bilimsel donanımla yarınlara hazırlamak amaçlı kurulmuş bir kurum. Bizde şuan ALKÜ’yle bir protokol aşamasındayız. Sağ olsun Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve ilgili hocalarımız karşılıklı her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Biz de yarınımızın teminatı olan evlatlarımızı en iyi şekilde hazırlayabilmek için üniversitemizle daha sıkı işbirliği içersinde yürüyeceğiz” diye konuştu.


“AMACIMIZ ÖĞRECİLİERE BİLİMİ SEVDİRMEK VE YÖNLENDİRMEK”

Etkinlik kapsamında üstün yetenekli öğrencilere DNA’nın yapısı hakkında bilgiler veren Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Giray Kurt, ardından DNA izolasyonunu ortaya çıkaran deneyi öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi ve öğrenciler DNA hakkında hem teorik hem de uygulamalı olarak bilgi sahibi oldular. Etkinliğin içeriğine yönelikte bilgiler veren Kurt, “Buradaki etkinlikteki temel amacımız öğrencilerimizi küçük yaşta üniversite ile tanıştırmak, bilimi sevdirmek ve yönlendirmek. Bunu yapabilmek için eğlenceli bir etkinlik düzenledik. Üstün yetenekli öğrencilerimizle deneyler yaptık, DNA şiirleri okuduk, öğrencilerimiz “Hayalimdeki DNA” resim etkinliği kapsamında resimler çizdiler, uçurtma uçurdular ve enstrüman bilgisi olan öğrencilerimiz bizlere mini bir konser verdi. Yani hem eğlendik, hem de öğrendik. Velilerimiz ve BİLSEM öğretmenleri de yapılan etkilikten çok memnun kaldı” dedi.


Ayrıca etkinlik kapsamında BİLSEM öğrencilerine, velilere ve üniversite çalışanlarına Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gül dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83