Kent Konseyi'nden mülk sahiplerine çağrı

Kent Konseyi'nden mülk sahiplerine çağrı
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu korona virüs sonrası normalleşme sürecinde ilk toplantısını konsey binasında Nurhan Özcan başkanlığında yaptı. Geniş bir gündemle toplanan yürütme kurulu Covid-19 süreci, ekonomide yaşanan sıkıntılar, turizm sezonunun geleceği, esnafların yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri tartıştı.

Esnafların içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirme yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir Alanya tarihinde bu kadar sıkıntı yaşamadığına dikkat çekti. Esnafın bulanımda olduğunu ve daha büyük sıkıntı yaşanmasından endişe ettiklerini kaydeden Demir kapalı olan işletmelerin biran önce açılması gerektiğini ifade etti. Hükümetin sorunlara çözüm için açıkladığı ekonomik paketlerin yerel esnafa yeterli olmadığını ve sorunlarını tamamen çözmediğini kaydeden Demir “devlet bu sıkıntılı süreçte esnafa desteğini arttırmalı, talep ettiğimiz diğer desteklere biran önce karşılık vermeli” dedi.

Alanyalı turizmcinin önünü göremediğini ve otellerini açma koşunda kararsız olduğunu kaydeden Altid Yönetim Kurulu üyesi Ali Kaptan ise Alanya’da 534 tesisten sadece 4’ünün hizmet verdiğini söyledi. Alanya’da turizm çalışanlarının yaşadığı işsizlik oranına değinen Altso Yönetim Kurlu Üyesi Raşit Sadullahoğlu ilçede geçtiğimiz yılın aynı dönemde 160 bin olan SGK’lı sayısının 60 bin civarında olduğunu ifade etti. Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında esnaflara sağlanan 6 ay ertelemeli kredilerin önümüzdeki aylarda daha büyük sıkıntıya sebep olacağını kaydeden ALSİAD yönetim kurulu üyesi Mahmut Köse Eylül ayında başlayacak ödenmelerin ekonomik sıkıntıları daha da içinden çıkılmaz hale getireceğini belirtti.

Alanyalı üreticinin bu üretim sezonunda beklentinin üstünde iyi kazandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe kullanılmayan hazine arazilerinin tarıma açılması ihalesiz, tarım yapan üreticilere verilmesi önerisinde bulundu. Alanya kent Konseyi Yürütme Kurulu ALKÜ bünyesinde Ziraat Fakültesinin kurulması, İlçede Tarım fuarı yapılması ve kadınlara yönelik üretici pazarı açılması kararı aldı. Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan toplantıda pandemi sürecinde Alanya Kent Konseyi’nde bayanlar tarafından pamuklu kumaştan üretilen ve halka ücretsiz olarak dağıtılan yıkanabilir maske konusunda üyelere bilgi verdi. Özcan toplantıda yaptığı konuşmada Alanya ekonomisinin geleceği adına mülk sahiplerinin kiracılarına kolaylık sağlaması ve vatandaşların alışverişlerini yerel esnaftan yapması çağrısında bulundu. Özcan ayrıca vatandaşların turizm sezonunda büyük beklenti içine girmemesi tavsiyesinde bulunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83