Alanya Kaymakamlığı'ndan örnek uygulama

Alanya Kaymakamlığı'ndan örnek uygulama
Alanya Kaymakamlığı kurduğu özel bir ekiple Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki nakit yardımı ile yaşlı aylığı alan vatandaşlara evlerinde ödeme yapacak. 
Korona Virüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların yükümlü olduğu sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe kuralı ve bir dizi önlemlerin sağlanması, vatandaşın kuralları ihlal etmemesi ve PTT Şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasının önüne geçmek amacıyla başlatılan uygulama bir ilk oldu. Uygulama bugün başladı. Maaş ödemesi yapan kurumların memurları ile polis ve jandarma eşliğinde evlere giderek ödemeleri sağlanıyor. 
Bu kapsamda kötü niyetli insanlara karşı uyarıda bulunan Alanya Kaymakamlığı ‘Vatandaşlarımız telefonla kendilerini arayıp kişisel bilgilerini soran kişilere karşı dikkatli olsun. Hiçbir kamu görevlisi telefonla arayarak kişisel bilgi istemez. Kötü niyetli kişiler bu durumları kullanarak vatandaşların bilgisine ulaşıp onlar adına işlem yapmaktadır. Alanya Kaymakamlığı’nın görevlendirdiği PTT memurları ile Polis ve Jandarma evlere kadar giderek ödeme yapacaktır. Vatandaşlarımız evlerinde, güven içinde resmi kurum görevlilerini beklemeliler’ denildi. 
Öte yandan ödemeler için daha önce açıklanan doğum tarihi sırası dikkate alınmayacak. Alanya Kaymakamlığı’nın hazırladı iş takvimine göre ödemeler mahalle mahalle yapılacak. Görevliler gittikleri mahallede kim var ise ona ödemesini yapacaklar.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83