Alanya'ya yeni doktor atandı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Burak Yuluğ, Eğitim Araştırma Hastanesinde (ALKÜ EAH) göreve başladı. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Burak Yuluğ, bundan sonraki süreçte bütün gayretini ALKÜ ve EAH için vereceğini söyledi.

Alanya'ya yeni doktor atandı!
Prof. Dr. Burak Yuluğ ilk, orta ve lise öğrenimini Münih’te tamamladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Nöroloji Anabilim dalından uzmanlığını aldı. Bu süre zarfında Almanya’da ve İsviçre’de kök hücre transplantasyonu, sinir rejenerasyonu ve psikofarmakoloji üzerine araştırma faaliyetlerinde bulundu. Uzmanlık eğitimine Almanya’da Regensburg ve Münster, Isvicre’de ise Zürih üniversitesi nöroloji kliniklerinde devam etti. Uzmanlık sonrasında Zürih üniversitesi moleküler ve deneysel nöroloji biriminde programlanmış hücre ölümü ve nöroproteksiyon (sinir hücrelerini koruyucu tedavi stratejileri) üzerine araştırma faaliyetlerine devam etti ve ardından Isvicre’de Bern üniversitesinde klinik pskiyatri eğitimi aldı. 2009 yılında Ingiltere’de Cambridge Üniversitesi klinik nöroloji ve nöral bilimler anabilim dalında görev yapan Dr. Yuluğ 2012 yılında nöroloji doçenti ve 2018 yılında nöroloji profesörü oldu.

Özellikle translasyonel sinirbilim ve klinik felç alanında uzmanlaşmış olup ilk 4.5 saatte uygulanan pıhtı eritici tedavi ve trombektomi adı verilen pıhtının felç geliştikten sonra çıkarılması konusunda çalışmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 16:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83