Çavuşoğlu'ndan kritik vize açıklaması

ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez. İşbirliğine varız ama Türkiye'de bağımsız yargı vardır. Eğer deliller varsa hukuki süreç işler. Vize bize göre gereksiz bir krizdi" dedi.

Çavuşoğlu'ndan kritik vize açıklaması
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları söyledi: Kabul edeceğimiz, kanunlarımıza, anayasamıza ve egemenliğimize uygun bir şey olduğunda tabii iş birliği yaparız. Ama Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez ya da kabul edemeyeceğimiz şartları da biz başından reddederiz. İş birliğine varız ama Türkiye'de bağımsız bir yargı vardır."

Vize krizini aşmak için ABD heyetiyle görüşmeler yürütüldüğünü vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İki müttefik arasında bu tarz konuların olmaması gerektiğini, bu sorunu karşılıklı anlayışla aşacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"KÜRT YÖNETİMİNİN HESABI BAĞDAT'TAN DÖNDÜ"

Irak ordusunun Kerkük ve çevresinde düzenlediği operasyonla da ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "IKBY yanlış hesap yaptı ve tavsiyelerimizi dinlemedi. Oysa biz şu anda karşılaştıkları sorunların olabileceğini kendilerine söylemiştik. Fakat bu hesap tabii ki Bağdat'tan döndü. Daha fazla kazanım elde edeceğini düşündü, olmadı. Kürtleri birleştireceğini düşündü, tam tersi Irak'ta Kürtleri maalesef böldü. Şu anda büyük bir kaos var, karmaşa var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83